Πολιτική

Κρήτη

Χανιά

Λαϊκή Ενότητα: Το "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν

δημοψήφισμα

Συγκέντρωση, για τον έναν χρόνο από το περίφημο δημοψήφισμα, διοργανώνει η Λαϊκή Ενότητα στα Χανιά την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 7.30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται:

Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  καλεί , την  Τρίτη 5 Ιουλίου στις 7.30 μμ, πρώτη  επέτειο του μεγάλου  και περήφανου ΟΧΙ του  ελληνικού λαού στα  μνημόνια κατά  το  περσινό  δημοψήφισμα, σε συγκέντρωση
Καλούμε  τους  εργαζόμενους, τους  άνεργους, τους  συνταξιούχους, τους  ελεύθερους επαγγελματίες,τη  νέα  γενιά,  να  συμμετάσχουν  μαζικά για να διατρανώσουν αγωνιστικά ότι το «ΟΧΙ» του  δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν αλλά αντιπροσωπεύει  ένα  όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλη  για να απαλλαγεί η χώρα μας  από τα μνημόνια , τη  λιτότητα και την ξένη κηδεμονία ,για μια νέα  δημοκρατική , αντιμνημονιακή πορεία  του  τόπου.
 

 
 

Κρήτη

Νοσοκομεία Κρήτης: Έφτασαν τους 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό

Ασθενείς - κορωνοϊός

Το φράγμα των 100 άγγιξε ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης.

Ένας αριθμός που δίνει και το στίγμα της κατάστασης που επικρατεί στο νησί αναφορικά με την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (2/3) νοσηλεύονταν 94 ασθενείς στα νοσοκομεία.

Από τους 100 ασθενείς, οι 16 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕθ ενώ οι υπόλοιποι 84 στις κλινικές κόβιντ.

Το μεγαλύτερο "βάρος" σηκώνουν τα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο σήμερα, νοσηλεύονται 36 ασθενείς εκ των οι 30 στην κλινική κόβιντ και οι έξι στη ΜΕΘ.

Ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύονται 33 ασθενείς. Από αυτούς, οι 28 είναι στην κλινική κόβιντ και οι άλλοι πέντε, δίνουν μάχη στην Εντατική.

Τρίτο κατά σειρά νοσοκομείο με τους περισσότερους ασθενείς είναι εκείνο των Χανίων όπου σήμερα νοσηλεύονται 14 ασθενείς με τους 4 να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου νοσηλεύονται 13 ασθενείς, όλοι στην κλινική κόβιντ ενώ στον Άγιο Νικόλαο, ένας ασθενής νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ και δύο στην κλινική κόβιντ.

Στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας νοσηλεύεται ένας ασθενής στην κλινική κόβιντ ενώ "καθαρά" από κορωνοϊό παραμένουν τα νοσοκομεία Σητείας και Νεάπολης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ενετικά Τείχη Ηρακλείου: Πράσινο από το Μηχανολογικό έως τη Βίγλα

Κρήτη - κορωνοϊός: Νέα κρούσματα σε ορεινή περιοχή

Κρήτη - κορωνοϊός: Αύξηση 337% στο ιικό φορτίο σε νομό του νησιού!