Περίεργα - Παράξενα

Ο στοιχειωμένος πίνακας του eBay

stoixiomenos pinakas

Το 2000, ένας άγνωστος πωλητής έβαλε αγγελία στο eBay για να πουλήσει έναν πίνακα του καλλιτέχνη Bill Stoneham που ονομάζεται «Τα Χέρια του Αντιστέκονται» (The Hands Resist Him). Αυτός ο πίνακας θεωρείται πλέον ένα από τα πιο στοιχειωμένα έργα τέχνης παγκοσμίως.
 

stoixiomenos pinakas

stoixiomenos pinakas, by thalia

Ο πίνακας απεικονίζει ένα αγόρι και μια ανατριχιαστική κούκλα να στέκονται μπροστά από μια γυάλινη πόρτα. Δημιουργήθηκε το 1972 και αγοράστηκε από τον αστέρα του Hollywood John Marley. Στη συνέχεια αγοράστηκε από ένα ζευγάρι στην Καλιφόρνια πριν πάει για πώληση στο eBay μαζί με μία τρομερή προειδοποίηση για τα  προβλήματα που σχετίζονται με την ιδιοκτησία του συγκεκριμένου πίνακα.
Σύμφωνα με το ζευγάρι, τα αντικείμενα του πίνακα μετακινούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας και μερικές φορές μάλιστα εξαφανίζονται και τελείως από τον καμβά. Το αγόρι του πίνακα, λέγεται ότι εισήλθε στην πραγματικότητα στο  δωμάτιο όπου βρισκόταν κρεμασμένος ο πίνακας και όλοι που είδαν τον πίνακα ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν αδυναμία και αδιαθεσία.

stoixiomenos pinakas

stoixiomenos pinakas, by thalia

Μάλιστα, τα μικρά παιδιά που έριξαν μια  ματιά στην ζωγραφιά, έτρεξαν έξω από το δωμάτιο ουρλιάζοντας. Επιπλέον, αρκετοί αισθάνθηκαν ένα αόρατο χέρι να τους αρπάζει και άλλοι να τους περιτριγυρίζει ένας καυτός αέρας, σαν να βρίσκονταν μέσα σε φούρνο.
Ακόμα και αυτοί που είδαν τον πίνακα στο διαδίκτυο, ισχυρίστηκαν ότι ένιωσαν αμηχανία, φόβο ή και τρόμο όταν τον αντίκρισαν. Ένας άνδρας, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο εκτυπωτής του χάλασε στην προσπάθειά του να εκτυπώσει τον πίνακα.

 

stoixiomenos pinakas

stoixiomenos pinakas, by thalia

Ο πίνακας τελικά αγοράστηκε από μία γκαλερί τέχνης στο Grand Rapids. Όταν η γκαλερί ήρθε σε επικοινωνία με τον καλλιτέχνη που τον δημιούργησε, ο ίδιος έμεινε έκπληκτος ακούγοντας ότι το έργο του βρισκόταν στο επίκεντρο παραφυσικής έρευνας, αλλά ανέφερε ότι  τα δύο άτομα που εμφανίστηκαν και αξιολόγησαν τον πίνακα, πέθαναν μέσα σε ένα χρόνο από την προβολή του.
via