Περίεργα - Παράξενα

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)

Το ξενοδοχείο μελισσών

Οι μοναχικές μέλισσες, μετά από μια κουραστική μέρα επικονίασης, χαλαρώνουν στην Μαπρμπόζα της Κολομβίας, όπου μικροσκοπικά ξενοδοχεία που χτίστηκαν από τη Μητροπολιτική Αρχή της κοιλάδας Αμπούρα τις παρέχουν χώρους για ξεκούραση.

Χτισμένες με αγάπη από ξύλο, με ακρυλικές στέγες για προστασία από τη βροχή, οι εξαγωνικές δομές φιλοξενίας είναι γεμάτες με μια ποικιλία από μπαστούνια μπαμπού που επιτρέπουν στις μέλισσες όλων των σχημάτων και μεγεθών να κάνουν check-in για μια ανάπαυλα.

«Είναι σαν ένα ξενοδοχείο γιατί εδώ θα έχουν μια ήσυχη στιγμή στο δωμάτιό τους ... πριν ξαναρχίσουν τη δουλειά», δήλωσε ο Έκτορ Ιβάν Βαλένθια, βοηθός της μονάδας διαχείρισης κινδύνων της τοπικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθοί όπως ο Βαλένθια καθαρίζουν απαλά τα δωμάτια μπαμπού χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως πινέλα.

«Αν αυτό ήταν ένα κανονικό ξενοδοχείο, θα ήμουν ένας από τους ανθρώπους που καθαρίζουν τα δωμάτια», είπε ο Βαλένθια.

Η Κολομβία, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε βιοποικιλότητα στον κόσμο, έχει καταγράψει 550 ποικιλίες μελισσών στα σύνορά της, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, αν και ο πραγματικός αριθμός ειδών θα μπορούσε να είναι έως και 1.445.

Όπως και αλλού στον κόσμο, οι μέλισσες της Κολομβίας - ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγή των φυτών - απειλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, καθώς και από την αλλαγή του κλίματος.

Τα ξενοδοχεία μελισσών εγκαταστάθηκαν για την προστασία ειδών που βρέθηκαν στους 10 δήμους της μητροπολιτικής περιοχής της κοιλάδας Αμπούρα, συμπεριλαμβανομένων της Μπαρμπόζα και της Μεντελίν.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο (οι μέλισσες) επηρεάζονται αρνητικά και χάνουν περισσότερους χώρους κάθε μέρα», δήλωσε ο Χουάν Ντέιβιντ Παλάθιο, διευθυντής της αρχής περιβάλλοντος και μεταφορών της μητροπολιτικής περιοχής.

Ωστόσο, ενώ οι μέλισσες που παράγουν μέλι τραβούν την προσοχή όλων, οι μοναχικές ή μονήρεις μέλισσες δεν έχουν κανέναν να τις υπερασπιστεί, πρόσθεσε ο Βαλένθια.

«Αυτές οι μικρές μέλισσες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες στα δηλητήρια και επειδή δεν παράγουν μέλι κανείς δεν μιλάει γι 'αυτές. Εκεί είναι που ερχόμαστε εμείς για τη διάσωσή τους», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Σε ποιον πλανήτη του ηλιακού συστήματος βρέχει ...διαμάντια;

Κίνα: Παιδί κατέχει μία υπεράνθρωπη ιδιότητα!

Ιαπωνία: Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40

Περίεργα - Παράξενα

Ιστοί αράχνης σκέπασαν περιοχή της Αυστραλίας (βίντεο)

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο»

Είναι χειρότερος φόβος των αραχνοφοβικών: ολόκληρες πόλεις καλυμμένες με ιστούς αράχνης. Κι όμως η εικόνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τη μαγεία της φύσης. 

Οι κάτοικοι του Γίπσλαντ στην αυστραλιανή περιοχή της Βικτόρια βρέθηκαν να αντικρίζουν ολόκληρα στρώματα ιστών αράχνης όταν η περιοχή χτυπήθηκε από σοβαρές πλημμύρες.

Στις αρχές Ιουνίου η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών της Βικτόρια εξέδωσαν προειδοποίηση για επικείμενες πλημμύρες στην περιοχή, συστήνοντας την εκκένωση κάποιων οικισμών.

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο»
To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο»

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο», by melody

Τη δική τους προειδοποίηση, όμως, «εξέδωσαν» και οι αράχνες της περιοχής, οι οποίες έφυγαν αναζητώντας ασφαλές περιβάλλον.

Ο καθηγητής οικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ Dieter Hochuli, δηλώνει ότι η μεταξωτή θάλασσα των αραχνών δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, δεδομένων των συνθηκών.

«Είναι ένα φανταστικά σύνηθες φαινόμενο μετά τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά.

«Όταν έχουμε αυτούς τους τύπους πολύ ισχυρών βροχών και πλημμυρών, αυτά τα όντα που περνούν τη ζωή τους εν κρυπτώ στο έδαφος δεν μπορούν να ζήσουν πλέον εκεί και κάνουν ακριβώς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε όλοι - μετακινούνται στο υψηλότερο έδαφος», πρόσθεσε.

 

 

To φαινόμενο είναι γνωστό ως «αερόστατο» («ballooning»). Ο ιστότοπος του Αυστραλιανού Μουσείου αναφέρει ότι η διαδικασία περιλαμβάνει αράχνες «που ανεβαίνουν σε υψηλό σημείο φυλλωμάτων αφήνοντας λεπτές μεταξωτές γραμμές που πιάνουν το αεράκι και τελικά κερδίζουν αρκετή ανύψωση με αποτέλεσμα οι αράχνες να ταλαντεύεται απαλά πάνω και μακριά».

Η ιστοσελίδα προσθέτει: «Το ταυτόχρονο φύσημα χιλιάδων αραχνών μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό χαλί από μετάξι το οποίο ονομάζεται «αραχνιά» και καλύπτει θάμνους ή χωράφια».

 Βλέπουμε ότι μπορεί η μητέρα φύση να είναι όμορφη, μπορεί όμως να είναι και καταστροφική, έγραψε στο Facebook η τοπική σύμβουλος Carolyn Crossley υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Οι ισχυρές καταιγίδες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στη Βικτώρια. Μια μητέρα και ο γιος της διασώθηκαν τραυματισμένοι από αστυνομικούς στις 9 Ιουνίου, όταν ένα δέντρο έπεσε στο σπίτι τους, ενώ τουλάχιστον δύο άνθρωποι στην πολιτεία έχουν πεθάνει εν μέσω της κρίσης.

Στις 10 Ιουνίου, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα ενός άνδρα στα νερά των πλημμυρών, καθώς το αυτοκίνητό του σχεδόν βυθίστηκε. Την επόμενη μέρα, το άψυχο σώμα μιας γυναίκας βρέθηκε σε ένα όχημα επίσης καλυμμένο από νερό.

ειδησεις σημερα

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ

Συνελήφθησαν 5 Βούλγαροι Ρομά -Εξανάγκαζαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους

Εγκλημα στα Γλυκά Νερά: Κατεπείγουσα κλήση για κατάθεση στον σύζυγο της Κάρολαϊν