Περίεργα - Παράξενα

Ταϊλάνδη: Προβάρουν την κηδεία τους με στόχο την αναγέννηση

Φέρετρα

Σε έναν ναό στα περίχωρα της Μπανγκόκ, πολλοί συρρέουν καθημερινά για να συμμετάσχουν σε μια ιδιότυπη τελετή όπου ξαπλώνουν σε ένα φέρετρο κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ ένα σεντόνι τους σκεπάζει καθώς οι μοναχοί ψάλλουν.

Κάνουν πρόβα την κηδεία τους!
Κάνουν πρόβα την κηδεία τους!

Ο ναός Wat Bangna Nai στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης προσελκύει περισσότερους από 100 ανθρώπους την ημέρα οι οποίοι επιλέγουν να πάρουν μέρος στην τελετή με την ελπίδα ότι θα βελτιώσουν την τύχη τους ή θα κάνουν μία νέα αρχή.

Η αυξημένη πίεση της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει μεγαλώσει για πολλούς τη σημασία του συγκεκριμένου τελετουργικού.

Ταϊλάνδη: Τα φέρετρα της τελετής
Ταϊλάνδη: Τα φέρετρα της τελετής

«Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι άγχωμένος αυτές τις μέρες, επειδή έχει μειωθεί το εισόδημά μου εξαιτίας της πανδημίας και είμαι βέβαιος ότι όλοι εδώ αισθάνονται το ίδιο», δήλωσε ο Νουτσάρανγκ Σίχαρντ, ένας 52χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος τροφίμων, ο οποίος έλαβε μέρος στην τελετή.

Οι συμμετέχοντες πληρώνουν 100 μπατ (3,30 δολάρια) για τα λουλούδια, τα κεριά και τα ρούχα που αποτελούν μέρος της τελετής.

Στο ναό της Ταϊλάνδης
Στο ναό της Ταϊλάνδης

Ακολουθούν τις οδηγίες των μοναχών και, αφού προσευχηθούν, ξαπλώνουν σε ένα φέρετρο με τα κεφάλια τους στραμμένα προς τα δυτικά -όπως θάβονται οι νεκροί, πριν αλλάξουν πλευρά για να συμβολίσουν την αναγέννηση.

«Ένιωσα ότι ξαναγεννήθηκα, ξαναζωντάνεψα και έγινα νέος άνθρωπος», δήλωσε ο Νουτσάρανγκ.

Μία 23χρονη, η Τσονλαθίτ Νιμιμενγουέι, είπε ότι συμμετείχε στην τελετή επειδή μια μάντισσα της είπε ότι η ζωή της ήταν σε κίνδυνο.

«Με έκανε να νιώσω άγχος. Γι 'αυτό είμαι εδώ σήμερα γιατί θέλω να αισθανθώ καλύτερα».

Ξαπλώνουν μέσα στο φέρετρο
Ξαπλώνουν μέσα στο φέρετρο

Πολλοί ναοί στην Ταϊλάνδη πραγματοποιούν παρόμοιες τελετές και ο Πράκρου Πραπάθ Βαρανουκίτζ, ένας μοναχός που πραγματοποιεί αυτήν την τελετή, είπε ότι ενώ έχει ασκηθεί κριτική στην τελετή, θεωρεί σημαντικό να συλλογιστεί κάποιος τον θάνατο.

«Υπενθυμίζει στους ανθρώπους ότι μια μέρα θα πεθάνουμε, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τον τρόπο που ζούμε τη ζωή μας», δήλωσε ο Πράκρου.

Ειδήσεις σήμερα

Σύγχρονη «Μήδεια»: Ξερίζωσε τη γλώσσα και έβγαλε τα μάτια στην 5χρονη κόρη της

Ηράκλειο: Χειροπέδες για τους ανήλικους που προσπάθησαν να κλέψουν

Έρευνα: Ο ύπνος επηρεάζεται από την εναλλαγή των σεληνιακών φάσεων

 

Περίεργα - Παράξενα

Ρεκόρ Γκίνες για συλλογή 20.000 παιχνιδιών από fast food (φώτο)

συλλογη παιχνιδιων

Πολλοί άνθρωποι συλλέγουν αναμνηστικά αντικείμενα ή παιχνίδια από τοην παιδική ηλικία. Από την ηλικία των 5 ετών, ο Φιλιππινέζος γραφίστας Πέρσιβαλ Λούγκου είχε το πάθος να συλλέγει παιχνίδια από αλυσίδες εστιατορίων fast food όπως τα McDonald's, Burger King και Jollibee.

Τώρα, σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, ο 50χρονος έχει στο σπίτι του περίπου 20.000 παιχνίδια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness από το 2014, όταν η συλλογή του έφτασε περισσότερα από 10.000 αντικείμενα.

Μπήκε στο ρεκόρ γκίνες!
Μπήκε στο ρεκόρ γκίνες!

«Το παιχνίδι είναι από μόνο του ένας αφηγητής», είπε ο Λούγκου, εξηγώντας το χόμπι του καθισμένος ανάμεσα στα παιχνίδια του.
«Για παράδειγμα, μου προσφέρει μια ματιά της συγκεκριμένης περιόδου όταν την έζησα, την ιστορία του τι συμβαίνει, ποια είναι τα περιστατικά που συνδέονται με την απόκτηση του κάθε παιχνιδιού», είπε.

Ο Λούγκου, που ζει στο Απαλιτ στην Παμπάνγκα, μια επαρχία βορειοδυτικά της Μανίλα, έχτισε το τριώροφο σπίτι του ειδικά για να στεγάσει τη συλλογή του.

Το όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μουσείο με τα παιχνίδια του
Το όνειρό του είναι να ανοίξει ένα μουσείο με τα παιχνίδια του

Τα περισσότερα από τα παιχνίδια του αποκτήθηκαν μέσω προσωπικών αγορών, αλλά μερικά είναι δώρα από φίλους και συγγενείς.

Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του είναι το «Hetty Spaghetti», μια μασκότ από την αλυσίδα Jollibee που του έδωσε η μητέρα του το 1988.

Μερικά από τα παιχνίδια της συλλογής
Μερικά από τα παιχνίδια της συλλογής

Το όνειρό του τώρα είναι να εκθέσει τελικά τη συλλογή του στο κοινό ή ακόμη και να ανοίξει ένα μουσείο για να «δώσει στους άλλους την ευκαιρία να ξαναβλέπουν τις δικές τους παιδικές αναμνήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Κίνα: Παιδί κατέχει μία υπεράνθρωπη ιδιότητα!

Ξενοδοχείο για μοναχικές... μέλισσες (φώτο)

Ιαπωνία: Η χώρα όπου ένας στους δέκα είναι παρθένος μέχρι τα 40