Skip to main content
ΠΕΡΙΕΡΓΑ - ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο «ζωντανός Νοστράδαμος» προβλέπει «τρεις ημέρες σκοταδιού» από ένα τεχνολογικό μπλακάουτ

σύγχρονος Νοστράδαμος
 clock 12:11 | 28/04/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο 36χρονος Άθως Σαλομέ ο οποίος είναι ευρύτερα γνωστός με το παρατσούκλι «ζωντανός Νοστράδαμος», είναι εκπαιδευμένος παραψυχολόγος από τη Βραζιλία.

Σύμφωνα με την Daily Mail αναφέρεται συχνά ως μέντιουμ λόγω της ακρίβειας των ενοράσεων και των προβλέψεών του, αφού στο παρελθόν είχε προβλέψει την πανδημία του κορονοϊού, την αγορά του Twitter από τον Elon Musk, ακόμη και τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Μιλώντας αποκλειστικά στο FEMAIL προειδοποίησε τώρα ότι οι εξελίξεις στον τομέα του πολέμου, όπως η τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικών παλμών (EMP), θα μπορούσαν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τον κόσμο.

Ο ίδιος προέβλεψε «τρεις ημέρες σκοταδιού» το 2024, και επίσης δήλωσε ότι η πρόβλεψή του «παρεξηγήθηκε» όταν προηγουμένως συνδέθηκε με μια στεμματική εκτίναξη μάζας (μεγάλες εκτοξεύσεις πλάσματος και μαγνητικού πεδίου από το στέμμα του Ήλιου).

Εξήγησε ότι αυτή η συσκότιση δεν παραπέμπει σε ένα συμβάν, αλλά μάλλον σε δοκιμές που αφορούν την τεχνολογία EMP και την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, που ενδεχομένως ανοίγουν το δρόμο για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, παρόμοια με έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι είπε για τη σύγκρουση Ισραήλ-Ιράν

Ο Σαλομέ μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης σε συγκρούσεις, όπως αυτή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές της να φέρει επανάσταση στις στρατηγικές και τις πολεμικές τακτικές. Ο παραψυχολόγος προβλέπει μια στιγμή το 2024 όπου και οι δύο χώρες μπορεί να υιοθετήσουν τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για αμυντικούς και επιθετικούς σκοπούς.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η τεχνητή νοημοσύνη αναδεικνύεται και πάλι ως παράγοντας που ενδεχομένως να χρησιμεύσει τόσο ως εργαλείο διατήρησης της ειρήνης όσο και ως υποκινητής νέων αντιπαραθέσεων. Τα προηγμένα έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν προωθήσει αθόρυβα τις τεχνολογίες EMP για σκοπούς ασφαλείας (...)

Ακόμη και η Βόρεια Κορέα, παρά τους περιορισμούς της, δείχνει ενδιαφέρον, για την τεχνολογία EMP ως μέρος της τακτικής προληπτικού πλήγματος. Αυτή η αλλαγή στην υιοθέτηση σηματοδοτεί μια αυξανόμενη τάση όπου οι τεχνολογίες EMP δεν αντιμετωπίζονται απλώς ως όπλο. Ως βασικό στοιχείο των επερχόμενων στρατιωτικών προσπαθειών που έχουν τη δυνατότητα να διαταράξουν σημαντικά και γρήγορα κρίσιμα συστήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ηράκλειο: Θλίψη για τον χαμό της 51χρονης Νεκταρίας - Άφησε την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο

Κρήτη: Αρχίζουν οι επισκέψεις στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Τέλη κυκλοφορίας: Έρχεται ρύθμιση για την πληρωμή με το μήνα

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis