Οικονομία

Συνεδριάζει το Euro Working Group

eurogroup.jpg

Στο ρυθμό των διαπραγματεύσεων που επαναλαμβάνονται σήμερα στις Βρυξέλλες εισέρχονται οι εκπρόσωποι της Ελλάδας με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα η Ομάδα Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς του καθηγητή Γιώργου Χουλιαράκη. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 6.30 μ.μ. ώρα Ελλάδος ενώ το ελληνικό θέμα θα συζητηθεί στο δείπνο που αρχίζει στις 8.00 μ.μ. Νωρίτερα στις 4.00 μ.μ. συνεδριάζει η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της ΕΕ (EFC).

Όπως ανέφεραν πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη των ελληνικών αρχών βρίσκονται και σήμερα σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται ότι θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες το Brussels Group όπως και η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή. Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, το Brussels Group θα διακόψει τις εργασίες του την Πρωτομαγιά και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει ξανά το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: ΑΠΕ

Οικονομία

ΕΚΤ: Με ετήσιο ρυθμό 1,9% αυξήθηκαν τα δάνεια στις επιχειρήσεις τον Ιούνιο

Κόκκινα δάνεια

Με ετήσιο ρυθμό 1,9% αυξήθηκαν οι χορηγήσεις επιχειρηματικών δανείων στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο, όπως και τον Μάιο, ενώ τα δάνεια στα νοικοκυριά αυξήθηκαν 4% έναντι 3,9% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η προσφορά χρήματος Μ3 επιβραδύνθηκε οριακά τον Ιούνιο, με τον ετήσιο ρυθμό αύξησής της να υποχωρεί στο 8,3% από 8,5% τον Μάιο. Η προσφορά χρήματος με στενή έννοια Μ1, που περιλαμβάνει τη νομισματική κυκλοφορία και τις καταθέσεις όψεως, αυξήθηκε 11,7% έναντι 11,6% τον Μάιο.

Οι καταθέσεις στις τράπεζες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν συνολικά κατά 89 δισ. ευρώ στα 12,897 τρισ. ευρώ, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 8,3%. Οι καταθέσεις νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 32 δισ. ευρώ στα 7,907 τρισ. ευρώ, με ρυθμό 7,6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολες οι πληρωμές από 26 ως 30 Ιουλίου

Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η προθεσμία μέχρι 27/8 για την έκπτωση του 3%

Κατώτατος μισθός: Στα 663 ευρώ από 1ης Ιανουαρίου του 2022 – Αναλυτικοί Πίνακες