Οικονομία

Ντράγκι: Προς όφελος της ευρωζώνης μια λύση στο ελληνικό χρέος

ντραγκι

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι μιλώντας ενώπιον της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων ευρωβουλευτών σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε:

«Εξακολουθούν να υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» και ως εκ τούτου είναι «προς όφελος της ευρωζώνης στο σύνολό της και της Ελλάδας να βρεθεί μια διαρκής λύση που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα».

Επιπλέον, ανέφερε πως στο Eurogroup της 7ης Νοεμβρίου «προετοιμάστηκε το πρώτο πακέτο των μέτρων», σημειώνοντας πως αναμένει μια συμφωνία γι' αυτά στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, τον Δεκέμβριο. «Προσβλέπουμε σε μια λύση που μπορεί να επαναφέρει πλήρως την εμπιστοσύνη στη βιωσιμότητα της δυναμικής του δημόσιου χρέους και να αντιμετωπίζει τους βασικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα», κατέληξε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

 

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πολιορκεί» και τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

χρηματιστήριο

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν, για έκτη σερί συνεδρίαση, στο Χρηματιστήριο, με την αγορά να «βλέπει» τα επίπεδα των 900 μονάδων. 

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,66% στις 897,55 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε και τις 903,45 μονάδες.

Ο τζίρος ανήλθε στα 89,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 57,5 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο +0,80% και στις 2.173,32 μονάδες, ενώ στο -0,06% και στις 1.288,71 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 2,12% στις 594,77 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

AEGEAN: 74% μείωση του Κύκλου Εργασιών το 4ο τρίμηνο με το 2ο Lockdown

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet

ΟΑΕΔ: Ξεκινά σήμερα η προπληρωμή Δώρου Πάσχα και επιδομάτων ανεργίας