Οικονομία

Το ημερολόγιο των ... πληρωμών μέχρι τον Δεκέμβριο

φορος εισοδηματος

Κάθε μήνας και πληρωμή φόρων! Ξεκινά ο «Γολγοθάς» των φορολογούμενων από τον τρέχοντα μήνα και ως τον Δεκέμβριο, αφού οι υποχρεώσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν περνώντας μια… βόλτα από την εφορία, είναι πολλές.

Στις 15 Ιουλίου, μετά την ολιγοήμερη παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και από εκεί ξεκινά η «λυπητερή» για τους πολίτες.

Καταρχήν τέλος του μήνα θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Στις 30 Σεπτέμβρη θα πληρωθεί η πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ εκτός απροόπτου και η δεύτερη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το enikonomia.

Στις 27 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ. Στις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του φόρου εισοδήματος και η τρίτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Τέλος στις 30 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ αλλά και να εξοφληθούν τα τέλη κυκλοφορίας Ι.Χ. για το 2017.

Αν πάντως, ο ΕΝΦΙΑ εκκαθαριστεί μέσα στον Ιούλιο τότε οι παραπάνω ημερομηνίες θα ανατραπούν καθώς οι δόσεις θα γίνουν πέντε από τέσσερις και θα ξεκινήσει η πληρωμή από τον Αύγουστο.

Οικονομία

Lockdown: Ποιοι απαλλάσσονται από ενοίκια τον Απρίλιο και τον Μάιο

ενοικιαστες

Απαλλαγή από την εισφορά αλληλεγγύης θα έχουν οι μισθωτοί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Ωστόσο υπάρχουν άλλες κατηγορίες που θα την καταβάλουν κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης εισήλθε ως μνημονιακό έκτακτο μέτρο και εντέλει ισχύει για έκτο έτος. Πάντως, δεν συζητείται απαλλαγή για το τέλος επιτηδεύματος.

Σκέψεις για πλήρης απαλλαγή ενοικίου και τον Απρίλιο και τον Μάιο, για τις επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Η απαλλαγή θα είναι 100% και θα αφορά:

Λιανεμπόριο, Εστίαση
Πολιτισμό, Αθλητισμό
Τουρισμό, Μεταφορές
Γυμναστήρια, Κομμωτήρια
Κέντρα αισθητικής, Βιβλιοπωλεία

Σε ότι αφορά στις πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά όχι κλειστές, και τους εργαζόμενους σε αναστολή, τα νοίκια που θα καταβάλλουν, θα είναι μειωμένο κατά 40%. Η συγκεκριμένη μείωση είναι υποχρεωτική.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: 6ος κύκλος
Εκτός του έκτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έμειναν 6 στους 10 επαγγελματίες. Πρόκειται για μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι αρχικές αιτήσεις για την επιστρεπτέα 6 ήταν 722.000, και απορρίφθηκαν 436.000. Στους 286.000 που εγκρίθηκαν οι αιτήσεις, θα διαμοιραστούν 500 εκατομμύρια ευρώ. Ελάχιστο ποσό ενίσχυσης θα είναι τα 500 ευρώ και ανώτερο 8.000 ευρώ.

Eπιστρεπτέα Προκαταβολή Ποιοι μένουν εκτός

Εκτός Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6 μένουν:

Όσοι είχαν αύξηση τζίρου τον Ιανουάριο 2021
Όσοι είχαν μείωση τζίρου μικρότερη από 20%
Όσοι είχαν λιγότερο τζίρο από 200 €
Όσοι το 2019 – 2020 είχαν αύξηση τζίρου

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Από τον δρόμο... στην εντατική μία γυναίκα

Μεγάλος στην σωματική διάπλαση αλλά και στην ψυχή!

Άφησαν στη μέση του δρόμου ηλικιωμένο!