Οικονομία

ΦΠΑ 24% στις καλλιτεχνικές παραστάσεις μέσω streaming!

θέατρο καλλιτέχνες

Με έναν... «πλήρη» συντελεστή ΦΠΑ 24% θα επιβαρύνεται η... περιορισμένη δυνατότητα που έχουν οι πολίτες να δουν έστω και διαδικτυακά μία θεατρική παράσταση!

Παρά το γεγονός ότι θέατρα και κινηματογράφοι έχουν κλείσει με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους το ίδιο το Δημόσιο δεν προτίθεται να εφαρμόσει το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ που το ίδιο ψήφισε όταν ήταν ανοιχτά. Επίσης, με το τρόπο αυτό “ψαλιδίζονται” περισσότερο τα πενιχρά έσοδα που μπορεί να έχουν τα θέατρα οι ηθοποιοί και το τεχνικό προσωπικό...

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε η ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων διευκρινίζεται ότι ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ 13% που ισχύει στα εισιτήρια των κινηματογράφων και ο συντελεστής 6% για τα εισιτήρια των θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ισχύει μόνο για τα φυσικά εισιτήρια. Δηλαδή για τα εισιτήρια που θα αγοράζαμε από τα θέατρα και τους κινηματογράφους... αν δεν ήτανε κλειστά!

Όπως αναφέρεται στην σχετική εγκύκλιο «δεν προκύπτει η εφαρμογή των ανωτέρω αναφερομένων μειωμένων συντελεστών στην περίπτωση που οι παραστάσεις παρακολουθούνται σε πραγματικό χρόνο μέσω διαδικτύου.

Ως εκ τούτου, το αντίτιμο για το δικαίωμα πρόσβασης στην παρακολούθηση αυτή επιβαρύνεται με τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%». Μένει να φανεί εν λόγω της απόφασης αυτή αυξηθούν και τα ηλεκτρονικά εισιτήρια των παραστάσεων που μεταδίδονται διαδυκτιακά μέσω streaming.

Το σίγουρο είναι ότι το Δημόσιο αποφασίζει να εξαντλήσει τα όρια της φορολογικής νομοθεσίας πάνω στην ελάχιστη διασκέδαση των πολιτών που μένουν περιορισμένοι κατ'οίκον ενώ ανενεργό παραμένει ουσιαστικά το μέτρο τις επιδότησης των άδειων καθισμάτων στις αίθουσες. Σύμφωνα με την σχετική διάταξη που έχει ψηφιστεί η επιδότηση αφορά ένα ποσό της τάξης των 10 ευρώ για τις θέσεις θεάτρων και 4 ευρώ για τις θέσεις σε κινηματογράφους, ενώ επιδοτούνται 24 παραστάσεις το μήνα στα θέατρα και 40 παραστάσεις το μήνα στους κινηματογράφους. Για τις λειτουργούσες επιχειρήσεις καλύπτεται 40% των θέσεων, ενώ για τις κλειστές το 20%.

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Στα δύο από σήμερα η χώρα - Τι αλλάζει (βίντεο)

Τρεις Ιεράρχες: Γιατί είναι προστάτες των γραμμάτων

The Voice: Ο Μαρσελίνο που ζει στο Ηράκλειο πέρασε στον ημιτελικό

Οικονομία

Ρωσία: Γέμισε με φυσικό αέριο η πρώτη γραμμή του Nord Stream 2

φυσικό αέριο

Η εταιρεία Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ο οποίος διέρχεται μέσω του πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη γραμμή του αγωγού έχει γεμίσει με φυσικό αέριο για την δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού.

«Η διαδικασία πλήρωσης με φυσικό αέριο της πρώτης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 ολοκληρώθηκε στις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις του έργου, ο αγωγός γέμισε με το λεγόμενο τεχνικό αέριο, σε όγκο που προσεγγίζει τα 177 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, ο οποίος εξασφαλίζει εντός του αγωγού πίεση 103 Bar, η οποία είναι επαρκής για να αρχίσει μελλοντικά η μεταφορά του αερίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας, που εδρεύει στην Ελβετία, ενώ επισημαίνεται ότι τα βήματα προ-λειτουργίας για τη δεύτερη γραμμή συνεχίζονται.

Ο αγωγός αναμένεται ακόμη να λάβει πιστοποίηση από μια γερμανική ρυθμιστική αρχή για να ξεκινήσει τις εμπορικές πωλήσεις φυσικού αερίου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής - Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος

Κρήτη - Τουρισμός: Χιλιάδες αφίξεις καθημερινά στο "Νίκος Καζαντζάκης"

Κρήτη: Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλία και αιγιαλό

ESPA BANNER