Οικονομία

Αλεξιάδης προς τρόικα: Δεν μπορούμε να αντέξουμε νέα μέτρα

τρυφων αλεξιαδης

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Τρύφων Αλεξιάδης εξαπέλυσε «πυρά» κατά της τρόικας και των απαιτήσεών της, λέγοντας ότι «ποιος πολιτικά μπορεί να σηκώσει και νέα μέτρα σαν αυτά που προτείνουν κάποιοι;».

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά πως «εμείς λέμε ότι το τι υλοποιούμε αυτήν την στιγμή εμείς έχει συμφωνηθεί από το 2015. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τη διαρκή επιχειρηματολογία ή τη λογική νέα μέτρα ή νέα μνημόνια ή νέες συμφωνίες ή οτιδήποτε άλλο. Έχουμε κάνει το 2015 μία συμφωνία. Εμείς τηρούμε τη συμφωνία με μεγάλες δυσκολίες και πολλά πολιτικά προβλήματα. Δεν ζούμε σε κάποιο πύργο απομονωμένοι από την κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να είναι και από την άλλη πλευρά σαφές ότι δεν είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία να δεχθεί νέα μέτρα. Από 1/1/17, με βάση τη συμφωνία που ψηφίσαμε όχι τότε μόνοι μας άλλα 221 βουλευτές, θα έχουμε κι άλλη αύξηση του ΦΠΑ σε μία σειρά νησιών. Ποιος πολιτικά μπορεί να σηκώσει και νέα μέτρα σαν αυτά που προτείνουν κάποιοι;». 

Οι ενστάσεις των δανειστών για ακατάσχετο λογαριασμό-εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων
Για τα θέματα του ακατάσχετου λογαριασμού και της εθελοντικής αποκάλυψης εισοδημάτων, ο ίδιος δήλωσε «φύσει και θέσει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί άκρη και στο ένα και τον άλλο».

Το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως «υπάρχουν διαφωνίες ως προς το πόσο του φόρου που θα ισχύσει για τη νομιμοποίηση των αδήλωτων χρημάτων». Στην επισήμανση ότι οι δανειστές ζητούν πολύ υψηλό φόρο που είναι αντικίνητρο στη δήλωση εισοδημάτων, ο υπουργός σημείωσε:

«Αν συζητάμε για συντελεστές του 90-95%, δεν είναι σοβαρή συζήτηση, είναι ανέκδοτο. Δεν θα έχει επιτυχία αυτό το μέτρο».

Οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης
Αναφορικά με το τι θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης φέτος, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: 

«Το μόνο που θα αλλάξει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πιο σωστά την κατανομή των τεσσάρων ζωνών που υπήρχαν, προσπαθούμε αυτές τις ζώνες να τις κάνουμε πιο αντιπροσωπευτικές ως προς τις θερμοκρασίες, μετακινώντας κάποιους νομούς από κατώτερες ζώνες σε ανώτερες».

Και συνέχισε: «Υπάρχει και μία άλλη προσπάθεια, να “σπάσουμε” νομούς σε δύο τμήματα, ώστε το πιο ψυχρό τμήμα του νομού να είναι στη μεγαλύτερη ζώνη και το άλλο να είναι στην πιο κάτω ζώνη. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του επιδόματος». 

Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Έχασε» τις 910 μονάδες - Εβδομαδιαίες απώλειες 2,19%

Ρεκόρ 20ετίας κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών το 2019.jpg

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 1,01% στις 905,55 μονάδες. Σε εβδομαδιαία βάση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,19%.

Ο τζίρος σημερα ανήλθε στα 89,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 38 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε στο -1,08% και στις 2.192,16 μονάδες, ενώ στο -0,52% και στις 1.416,50 μονάδες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,43% στις 569,66 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορολογικές δηλώσεις: Αναλυτικές διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τους κωδικούς

Eurogroup: Μειωμένος κατά 30% ο ΦΠΑ σε πέντε ελληνικά νησιά

Τουρισμός: Παρατείνεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»