Skip to main content
ΥΓΕΙΑ

Λάδι καρύδας: Μειώνει στο μισό τις θερμίδες του ρυζιού

Image
καρύδα
 clock 10:14 | 19/05/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Όσοι τρώνε πολύ ρύζι κάνουν κοιλιά. Αυτό δείχνουν όλες οι σχετικές επιστημονικές μελέτες. Ωστόσο, ειδικοί από τη Σρι Λάνκα ισχυρίζονται ότι έχουν βρει τον τρόπο για να μειώνονται οι θερμίδες του ρυζιού κατά το μαγείρεμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Fox news, οι ερευνητές αυτοί ισχυρίζονται ότι αν προσθέσει κανείς, κατά το μαγείρεμα, μέσα στο νερό με το ρύζι μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας (ένα κουταλάκι του γλυκού ανά μισό φλιτζάνι ρύζι) και αφού μαγειρευτεί το βάλουν στο ψυγείο, το ρύζι θα γίνει αυτομάτως και πιο εύπεπτο και οι θερμίδες που δίνει θα μειωθούν στο μισό.

Οι ερευνητές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα αυτό καθώς ανακάλυψαν τη μέθοδο κατά την οποία ο οργανισμός μετατρέπει το άμυλο σε γλυκόζη, την οποία δεν μπορεί εύκολα ο οργανισμός να επεξεργαστεί.

 iefimerida.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis