Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο - Εστίαση: Πάνω από 50% οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα - Σε απόγνωση οι επαγγελματίες

Image
εστιαση
 clock 13:25 | 10/12/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

"Φωτιά" στις επιχειρήσεις της εστίασης βάζουν οι αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, έρχονται "φουσκωμένοι" έως και πάνω από 50% για τα καταστήματα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, μέσα από την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νίκος Ρηγάκης.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται για την εστίαση είναι πολύ δύσκολη, και λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα προβλήματα και τα χρέη που έχουν συσσωρευτεί εξαιτίας της πανδημίας, οι αυξήσεις αυτές στο ρεύμα αποτελούν το "κερασάκι στην τούρτα", υπογράμμισε ο ίδιος και συμπλήρωσε πως οι επαγγελματίες του κλάδου είναι αγανακτισμένοι καθώς δεν υπάρχει στήριξη από την κυβέρνηση.

Σχετικά με τις ανατιμήσεις πρώτων υλών σε εστιατόρια και καφέ, ο κος Ρηγάκης εξήγησε πως όταν μια επιχείρηση προσπαθεί να προσελκύσει κόσμο, δεν μπορεί να αυξήσει πολύ τις τιμές και κατ' έπέκτασιν οι αυξήσεις απορροφόνται από την ίδια την επιχείρηση.

Όπως είπε, ο καφές για τον πελάτη έχει λάβει μια αύξηση 10 με 20 λεπτά, ενώ ο επιχειρηματίας πληρώνει περίπου 3 ευρώ παραπάνω για το 1 κιλό καφέ.

Ωστόσο οι ανατιμήσεις σε ρεύμα και πρώτες ύλες δεν είναι το μόνο πρόβλημα που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν οι μαγαζάτορες της εστίασης, μιας και το χρόνιο πρόβλημα των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, φαίνεται πως τους τελευταίους μήνες έχει κάνει και πάλι πολύ δυναμικά την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κος Ρηγάκης, οι εταιρείες αυτές είναι αμείλικτες, ζητούν χρήματα αναδρομικά, καθώς και υπέρογκα ποσά για όλο το διάστημα της καραντίνας που επιχειρήσεις του επισιτισμού ήταν κλειστές, μπαίνουν στη λογική των παζαριών και πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να λύσει αυτό το πρόβλημα με τη δημιουργία μιας τέτοιου τύπου υπεύθυνης εταιρίας είσπραξης.

Την ίδια στιγμή, "βραχνά" στο λαιμό των επιχειρηματιών του κλάδου, αποτελούν και οι επιστρεπτέες προκαταβολές που έρχονται, καθώς σύμφωνα με τον κο Ρηγάκη, "η κυβέρνηση θα ζητήσει πίσω ότι πήραμε το διάστημα της πανδημίας για να σώσουμε τις επιχειρήσεις μας, για να καταφέρουμε να τις κρατήσουμε ανοιχτές, τη στιγμή μάλιστα που καταγράφεται πτώση τζίρου πάνω από 50%", κάνοντας λόγο για περαιτέρω στοχοποίηση της εστίασης.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Η 46χρονη "έφυγε" αλλά δίνει ζωή σε πέντε ανθρώπους

Αρκαλοχώρι: 25.000 ευρώ στους κατοίκους και δώρα στα παιδιά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ηράκλειο: Μετά από 50 χρόνια, λύση με το ακίνητο σε έκταση - φιλέτο!

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis