Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, το τεράστιο κόστος και οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης

Image
Χριστουγεννιάτικο Κάστρο
 clock 17:43 | 05/12/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Μπορεί η είδηση για δημιουργία του Χριστουγεννιάτικου κάστρου να δημιούργησε αρχικά ενθουσιώδη εντύπωση ωστόσο τα ποσά που δόθηκαν προκαλούν ίλιγγο και μάλιστα σε τέτοιες εποχές αν αναλογιστεί κανείς ότι συνολικά το ποσό που δαπανήθηκε από τον δήμο Ηρακλείου, δηλαδή από τις τσέπες των Ηρακλειωτών, αγγίζει περίπου τις 210.000 ευρώ!

Αρχικά το κόστος για το Χριστουγεννιάτικο κάστρο ανήλθε στις 167.828 ευρώ ωστόσο υπάρχει ένας ακόμη προϋπολογισμός ύψους περίπου 40.000 ευρώ για τα ηχητικά, τη φύλαξη του χώρου, τις  αμοιβές των καλλιτεχνών και άλλα που ανεβάζουν συνολικά το κόστος το οποίο πλησιάζει τις 210.000 ευρώ. Την ίδια ώρα για να το επισκεφθεί μια οικογένεια πρέπει να έχει συνεχώς το χέρι στην τσέπη καθώς οι περισσότερες υπηρεσίες που προσφέρονται, στοιχίζουν.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της παράταξης του Γιάννη Κουράκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΗ Μαρία Ξυλούρη- Ξημέρη με δηλώσεις της στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη καταγγέλλει τον τρόπο διαχείρισης καθώς όπως υποστηρίζει δεν υπάρχει διαπαραταξιακή επιτροπή οργάνωσης αλλά λειτουργεί υπό την ευθύνη του προέδρου κάνοντας λόγο για έλλειμμα δημοκρατίας και διαφάνειας.

Όπως αναφέρει η ίδια, υπάρχει θέμα από πλευράς διοίκησης. Όπως επισημαίνει υπάρχουν μέλη ακόμα και της παράταξης του Βασίλη Λαμπρινού που δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της ΔΗΚΕΗ λόγω της τακτικής του προέδρου της Γιώργου Τσαγκαράκη.

Ούτε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στο Χριστουγεννιάτικο κάστρο τονίζει η ίδια.

Η κα Ξυλούρη-Ξημέρη αναφέρει επίσης ότι στο Χριστουγεννιάτικο κάστρο υπάρχει έντονο το εμπορικό στοιχείο έναντι της προσφοράς και μάλιστα όπως επισημαίνει έχουν εκφράσει  ως παράταξη τις αντιρρήσεις τους για το θέμα. «Υπάρχει πλήρη εμπορευματοποίηση του χώρου»  επισημαίνει η ίδια.

«Η λογική των Χριστουγεννιάτικων πάρκων είναι να διατηρήσουν το κλίμα των γιορτών και οφείλει ο δήμος να κρατήσει ζωντανό το όνειρο των Χριστουγέννων»  αναφέρει η κα Ξυλούρη.

Μάλιστα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν από τις προηγούμενες χρονιές τα σπιτάκια τα οποία έχουν στηθεί στην πλατεία, η δημοτική Αρχή - σύμφωνα με την κα. Ξυλούρη - τα ανανέωσε και το κόστος, όπως ανέφερε, ανήλθε στις 100.000 ευρώ.

Η κα Ξυλούρη-Ξημέρη κάνει επίσης λόγο για απευθείας αναθέσεις με απόφαση του προέδρου της ΔΗΚΕΗ. "Όλα τα ποσά που είναι μέχρι 5.000 ευρώ είναι με απευθείας αναθέσεις» αναφέρει. Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα για απευθείας αναθέσεις.

Σε ότι αφορά τα παιχνίδια όπως το πατινάζ και τα άλλα που έχουν στηθεί, οι αναθέσεις έγιναν μέσα από διαγωνισμό.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο Δήμος Ηρακλείου αναμένεται να εισπράξει από τα σπιτάκια του χριστουγεννιάτικου κάστρου, ποσό 40.000-50.000 ευρώ .

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis