Λασίθι

Ιεράπετρα: Συμβασιοποιήθηκε έργο για τον εμπλουτισμό του φράγματος Μπραμιανού

φραγμα μπραμιανών.jpg

Υπογράφεται σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών η σύμβαση με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, « ΘΕΜΕΛΗ ΑΕ» για την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή «της Προσαγωγού Διώρυγας Μύρτους», προϋπολογισμού, μετά την έκπτωση, 9.595.018,86 ευρώ. Το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή της Ιεράπετρας, θα εμπλουτίζει το φράγμα Μπραμιανού και θα απαλλάξει τους παραγωγούς αλλά και την περιοχή από το άγχος της λειψυδρίας.

            

            Ένα έργο, προτεραιότητα και επιλογή της κοινωνίας της Ιεράπετρας, που εντάχθηκε στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά προς υλοποίηση παρά την καθυστέρηση.

            

            Την ευχάριστη είδηση είχε από τον Διευθυντή Υδραυλικών Έργων κ. Αντώνη Κοτσώνη, ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, σε επικοινωνία που είχε μαζί του.

            

            Ταυτόχρονα ο κ. Κοτσώνης ενημέρωσε και για τα δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου, λέγοντας ότι ο φάκελος βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σύντομα, εντός μηνός, θα υπογραφεί η σύμβαση.

 

            Δυο σημαντικά έργα που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη και θα ανακουφίσουν σε ένα βαθμό τους παραγωγούς, ιδίως αν συνδυαστεί με την ταυτόχρονη οικονομική ενίσχυση και στήριξη των αγροτών, για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού.

 

Κρήτη

Λασίθι

Οροπέδιο Λασιθίου - κακοκαιρία: Τα χιόνια κρατούν και την Τρίτη κλειστά τα σχολεία

Το χιονισμένο Οροπέδιο Λασιθίου.

Σε λευκό κλοιό το Οροπέδιο Λασιθίου μετά την έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ωρών.

Η κακοκαιρια "Λέανδρος" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ όμως ο μηχανισμός του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο δήμος Οροπεδίου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους γονείς πως δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην περιοχή.
Ο δήμος Οροπεδίου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους γονείς πως δεν θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στην περιοχή.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (παγετός, χιονοπτώσεις κλπ) όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου θα παραμείνουν κλειστές και αύριο Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, με σχετική απόφαση Δημάρχου.

Η έντονη κακοκαιρία θα κρατήσει και αύριο κλειστά στα σχολεία στο Οροπέδιο.
Η έντονη κακοκαιρία θα κρατήσει και αύριο κλειστά στα σχολεία στο Οροπέδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί το λιμεναρχείο

Κρήτη - κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου

Κακοκαιρία: Έκλεισαν οι ιρλανδικές διαβάσεις του Δήμου Φαιστού