Κρητικά και άλλα

Β' Θηλέων Ηρακλείου: Συναντώνται ξανά οι απόφοιτες του 1979

vthileonirakleioy.jpg

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που καταργήθηκαν οριστικά τα σχολεία Θηλέων και Αρένων, «εξουδετερώνοντας επιφυλάξεις, ταμπού και κατεστημένο μιας πολύχρονης νοοτροπίας χωρίς παιδαγωγικά αποτελέσματα».
Το  Β’ Θηλέων Ηρακλείου, ιδρύθηκε το 1963 και αρχικά στεγάστηκε στη Μονή του Σωτήρος Χριστού  στην Πλατεία Κορνάρου. Το 1973 συστεγάστηκε με την Εμπορική στο κτίριο της οδού Δουκός Μποφώρ. Το 1977 το  σχολείο μεταφέρθηκε στη Θέρισο και το έτος 1979 καταργήθηκε οριστικά 
Τα κορίτσια που αποφοίτησαν το 1979 και έκλεισαν οριστικά τις πόρτες του Β’ Θηλέων Ηρακλείου, αποφάσισαν να συναντηθούν για να τιμήσουν το  ιστορικό τους σχολείο και  τα μαθητικά τους  χρόνια. 
Κορίτσια που πέρασαν την εφηβεία τους  τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, έζησαν πορείες και αποχές, έκαναν κοπάνες και χόρεψαν στις disco, μεγάλωσαν με επαναστατικά  τραγούδια και ρομαντικές μπαλάντες, γυναίκες σήμερα, επιστήμονες, μητέρες, καλλιτέχνες, εργαζόμενες, ποιήτριες, γιαγιάδες, θα μαζευτούν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα,  στις 21 του Σεπτέμβρη, στο Ηράκλειο
Καλούνται, όσες φοίτησαν στα τμήματα που δημιουργήθηκαν το 1973 και  αποφοίτησαν το 1979 να συμμετέχουν στην  ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, με τίτλο «Β Θηλέων Ηρακλείου Απόφοιτες 1979» https://www.facebook.com/groups/808686492839319/ για να συγκεντρώσει υλικό, φωτογραφίες και κείμενα και να προετοιμάσει τη μεγάλη γιορτή. 
Όσες απόφοιτες δεν είναι «δικτυωμένες»  για ιδεολογικούς ή άλλους λόγους μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6932432179  (Ελένη Τσικουράκη) και  να δηλώσουν συμμετοχή στην όμορφη αυτή βραδιά που θα γίνει στο  New Veneto Restorant (Επιμενίδου 9, Ηράκλειο)