Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 00:51
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  12°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Οι μαθητές γνώρισαν το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ηράκλειο: Οι μαθητές γνώρισαν το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

img_20191017_103451.jpg

Τη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά υποδέχτηκε για πρώτη φορά μαθητές! Πρόκειται για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου οι οποίοι περιηγήθηκαν στην διαδραστική έκθεση «Αρχαία Ελλάδα - Οι Απαρχές των Τεχνολογιών» και εξερεύνησαν με βιωματικό τρόπο το πανόραμα των τεχνολογιών της Ελληνιστικής Περιόδου.

Ενδεικτικά, οι μαθητές χρησιμοποίησαν τους μοχλούς του πρώτου γερανού (τρίκωλος ανυψωτική μηχανή) και χάρη στις τροχαλίες σήκωσαν μια βαριά πέτρα. Άκουσαν το υδραυλικό ξυπνητήρι του Πλάτωνα να «κελαηδά» και ξύπνησαν όπως ο γνωστός φιλόσοφος της Αθήνας. Έστειλαν μηνύματα με τις φρυκτωρίες και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία καθώς επίσης διαγωνίστηκαν στα αρχαία ελληνικά επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, όπως τη τριάδα και το οστομάχιον. Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου αποχώρησαν από το μουσείο με τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες.

img_20191017_103558.jpg, by lamprakis

Το νέο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το οποίο στεγάζεται στο ενετικό Μέγαρο Ιττάρ και κλείνει μόλις 4 μήνες λειτουργίας στη πόλη του Ηρακλείου, φιλοδοξεί να διαδραματίσει έναν ευρύ εκπαιδευτικό ρόλο και να καταστεί δυναμικός και πολύπλευρος πυλώνας διάχυσης της επιστημονικής γνώσης προς τη σχολική κοινότητα της Κρήτης. Σε αυτό το πλαίσιο, το εξειδικευμένο προσωπικό του μουσείου υποδέχεται όλους τους μαθητές της Κρήτης στις διαδραστικές εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στοχεύοντας την εξοικείωση τους με τα σπουδαία επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας.

img_20191017_104322.jpg, by lamprakis

Σε συνέχεια αυτής της πρώτης γνωριμίας, το μουσείο θα ανακοινώσει εκπαιδευτικά προγράμματα για περαιτέρω εμβάθυνση των μαθητών στις θεματικές ενότητες που τους ενδιαφέρουν. Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά τελεί υπό την αιγίδα του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Γενικές Πληροφορίες
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στο Ηράκλειο
Μέγαρο Ιττάρ, Επιμενίδου 18, 71202
Τ: 2810220610, 6934557648
Ε: crete@kotsanasmuseum.com

Διαβάστε επίσης. . .

Κόβει την ανάσα η φωτογραφία που έστειλε αναγνώστρια του ekriti. Όπως βλέπετε, ένας νεαρός κάνει ποδήλατο πάνω στο...
Aθώος παμψηφεί κρίθηκε από το Στρατοδικείο Λάρισας ο Σφακιανός, π. καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης, ο οποίος τον Μάρτιο...