Κρητικά και άλλα

Η Αστυνομία της Κρήτης τίμησε τον Άγιο Αρτέμιο (φωτογραφίες)

dsc_4849.jpg

Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20.10.2019) το πρωί, δοξολογία στους Μητροπολιτικούς Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Χανίων και Ηρακλείου, ενώ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου η δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Αγίας Ειρήνης του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη Λασιθίου, στις οποίες παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος.

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιείται, εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για λογαριασμό της Τράπεζας αίματος του Σώματος, καθώς και παιδιών που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία.

 

Κρήτη

Αχιλλέας Γκίκας: Ασφαλέστερη γωνιά της Ευρώπης η Κρήτη στον κορωνοϊό

κορωνοϊός Ελλάδα

"Τίποτα στην ιατρική δεν είναι ξεκάθαρο και σταθερό. Μία εκδοχή είναι ότι ένα τεστ κάποια στιγμή αρνητικοποιείται. Άλλη μία εκδοχή είναι ότι θα μπορούσε το αρχικό τεστ να είναι ψευδώς θετικό". 
Αυτά ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο Καθηγητής Παθολογίας με εστιασμό στις Λοιμώξεις του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γκίκας, αναφορικά με την ανατροπή που υπήρξε στην περίπτωση του 87χρονου από τα Χανιά ο οποίος στο πρώτο τεστ βγήκε θετικός στον κορωνοϊό ενώ στο δεύτερο αρνητικό.
Αναφορικά με το νέο κρούσμα κορωνοϊού, τον 76χρονο, ο καθηγητής ανέφερε ότι είναι σε καλή κατάσταση, απύρετος ενώ το συγγενικό του περιβάλλον είναι μέχρι στιγμής αρνητικό.
"Η Κρήτη συνεχίζει να παραμένει η ασφαλέστερη γωνιά της Ευρώπης" δήλωσε ο καθηγητής και συνέστησε την προσοχή των πολιτών καθώς "μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι".