Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Υποδέχθηκε ξανά τους πιστούς ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας – Αγιασμός για την αποκατάσταση του ιερού ναού

Αρναουτάκης
 clock 20:47 | 04/11/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε ξανά τους πιστούς ο Ιερός Ναός Αγίας Βαρβάρας, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου, που είχε υποστεί σημαντικές ζημιές εξαιτίας των σεισμών του 2021. Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιερού ναού χρηματοδοτήθηκαν από το Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης (ΠΠΑ 2021 – 2025, Άξονας Προτεραιότητας: «Προστασία, ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς»).

Στον αγιασμό που τέλεσε για την αποκατάσταση του ναού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας Λευτέρης Κοκολάκης, οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Μαυρίδης, Στέλιος Σηφάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Δεσδενάκης, Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και, προσωπικά, τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριο, τον εφημέριο της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας π. Νικόλαο Κοκολάκη, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους τους φορείς, εθελοντές και κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, για την συνεργασία, την συμβολή και την κατανόησή τους, καθ’ όλη την πορεία υλοποίησης αυτού του σημαντικού για την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και, ευρύτερα, για τον Δήμο μας, έργου. Η ασφάλεια των πιστών αλλά και η προστασία και διαφύλαξη αυτού του ιστορικού κτιρίου αποτέλεσαν προτεραιότητα για εμάς. Συνεχίζουμε με το Πνευματικό Κέντρο, όπου οι εργασίες επισκευής και διαμόρφωσης της αίθουσας, ώστε να ακολουθήσει η προμήθεια και τοποθέτηση του αναγκαίου εξοπλισμού, βρίσκονται σε εξέλιξη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μεσαρά - Λειψυδρία: Αγρότες σε απόγνωση - Το πρόβλημα γιγαντώνεται

Κρήτη: Μέτρα για το αλκοόλ ζητούν οι ειδικοί, ενώ έφηβοι γίνονται «λιώμα» από το ποτό

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis