Κρήτη

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος των σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους

σεμινάρια πληροφορικής

Ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου ο νέος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 
Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται τρεις μέρες της εβδομάδας (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή), σε δυο δεκαμελή τμήματα  - το πρώτο με πτυχιούχους Α.Ε.Ι.  και το δεύτερο με αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - ενώ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και τρίτο τμήμα.  

Στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής και η παροχή βεβαίωσης σε όσους συμμετέχουν, προκειμένου εν συνεχεία , εφόσον το επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν την  σχετική πιστοποίηση, η οποία οδηγεί σε επιπλέον μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ.
Πρόκειται για μια δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής για την δημιουργία μιας πόλης ανθεκτικής, με αποτελεσματικές υποδομές κοινωνικής στήριξης και  ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική. 

Με την ευκαιρία της έναρξης των σεμιναρίων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, επισκέφθηκε το πρώτο τμήμα  και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες και να τους ευχηθεί καλή αρχή. 

Αμέσως μετά δήλωσε: «Τα σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους έχουν εξελιχθεί σε ένα επιτυχημένο πρόγραμμα  που δίνει την δυνατότητα κάθε χρόνο σε δεκάδες δημότες να αποκτήσουν μια ιδιαίτερα χρήσιμη γνώση, η οποία στη συνέχεια μπορεί να τους βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας. Εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πλέγμα κοινωνικών δράσεων και υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου με βασικό στόχο την στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.  Θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση, τόσο με τα προγράμματα που ήδη λειτουργούν, όσο και με καινούργια που ετοιμάζουμε, καθώς βασική  μας προτεραιότητα ήταν και παραμένει όλοι οι κάτοικοι αυτής της πόλης, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, ηλικίας ή θρησκεύματος, να νοιώθουν ότι ο Δήμος  βρίσκεται στο πλευρό τους». 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τουλάχιστον επτά συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής