Κρήτη

ΒΟΑΚ και Αεροδρόμιο Καστελίου στην ατζέντα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Περιφερειακό Συμβούλιο

Σημαντικά θέματα αναφορικά με την επιβολή ή όχι διοδίων στον Βόρειο Οδικό Άξονα, το ζήτημα σύνδεσης της Μεσαράς με το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, καθώς κι ένα Ειδικό Σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών άμεσης και βραχείας διαχείρισης συνεπειών για θέματα Πολιτικής Προστασίας, αναμένεται να απασχολήσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Το συμβούλιο πραγματοποιείται την ερχόμενη Παρασκευή στη 1.30 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης. 

Ειδικότερα στο συμβούλιο αναμένεται να συζητηθεί ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, με στόχο το Σώμα να λάβει θέση σε σχέση με το αν επιθυμεί έναν Βόρειο Οδικό Άξονα με διόδια ή όχι.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Μερωνιανάκης παράλληλα από την παράταξη «Η Κρήτη μπροστά» έχει καταθέσει ερώτηση σε σχέση με το πώς μπορεί να συνδεθεί το αεροδρόμιο Καστελίου με τον δρόμο στη Μεσσαρά, καθώς και η ερώτηση του Λευτέρη Κοπάση σε σχέση με την παρακολούθηση των στόχων του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η αναπληρώτρια προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου Ελένη Πλουμίδη θα εισηγηθεί το ειδικό σχέδιο για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων, παγετού και έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο πλαίσιο συζήτησης των τεχνικών θεμάτων, το Περιφερειακό Συμβούλιο θα ασχοληθεί επίσης με την εργοταξιακή σήμανση για την επαρχιακή οδό νούμερο 28 στην περιοχή Περιστεράς στον δρόμο Ιεράπετρα – Σητεία.  

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER