Κρήτη

Συντυχάκης: Να διασφαλιστεί η δια ζώσης διδασκαλία στα σεισμόπληκτα χωριά της Κρήτης

ΚΚΕ,Μανόλης Συντυχάκης

Nα διασφαλιστούν οι κατάλληλες υποδομές για να γίνει με ασφάλεια η δια ζώσης διδασκαλία των μαθητών στα σεισμόπληκτα χωριά της Κρήτης ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή. Ζ

ήτησε, επίσης, να εξασφαλιστεί με κρατική χρηματοδότηση η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών των σχολείων και να υπάρξει ποσόστωση των σεισμόπληκτων μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τόνισε, ακόμα, πως τα κοντέινερς ή λύσεις ''φιλοξενίας'' να μην αποτελέσουν μόνιμη λύση στο όνομα του προσωρινού και οι αντιμετώπιση των ζημιών να μην γίνει με μπαλώματα αλλά με βάση τους σύγχρονους κανονισμούς. Ταυτόχρονα για να προχωρήσει άμεσα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων.

Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξει ποσόστωση των σεισμόπληκτων μαθητών όπως έγινε και σε άλλες σεισμόπληκτες περιοχές. Για τα μαθήματα ανέφερε ότι έχουν τοποθετηθεί 22 οικίσκοι και θα τοποθετηθούν άλλοι 40 τις επόμενες εβδομάδες. Επίσης κάποια σχολεία έχουν μετεγκαταστσθεί σε άλλα σχολικά κτίρια,ενώ για την αποκατάσταση των ζημιών δεν ανάφερε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα λέγοντας πως θα γίνουν «το συντομότερο δυνατό».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΕΥΑΗ: Το τυπογραφικό λάθος που "φούσκωσε" τους λογαριασμούς

Ιεράπετρα: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

Σεισμός στο Ηράκλειο - Σταϊκούρας: 8,4 εκατ. ευρώ έως τώρα σε πληγέντες

 

Κρήτη

Λασίθι

Δήμος Ιεράπετρας: Αποκαθίσταται η βατότητης της περιφερειακής οδού Μουρνιών

Ιεράπετρα

Σύμβαση προϋπολογισμού 58.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας στην περιφερειακή οδό της Κοινότητας των Μουρνιών υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με την ανάδοχο εταιρεία, παρουσία του Αντιδημάρχου, κ. Γεωργίου Ασπραδάκη και του πρώην Προέδρου της Κοινότητας, κ. Εμμανουήλ Δαμασκηνάκη. Οι εργασίες αφορούν επεμβάσεις για την επισκευή και την αποκατάσταση της βατότητας τμήματος μήκους 750 μ που σήμερα βρίσκεται σε κακή κατάσταση με διαβρωμένα και αποσαθρωμένα τμήματα ασφαλτόστρωσης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κος Καλαντζάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης κρισιμότητας για την ευρύτερη περιοχή που αποτελούσε απαίτηση των κατοίκων εδώ και χρόνια.

Ως Δημοτική Αρχή καταγράψαμε την ανάγκη που υπήρχε και με τη συνεργασία των Υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας μελετήσαμε, πήραμε τις εγκρίσεις, διεκδικήσαμε την χρηματοδότηση του έργου, το δημοπρατήσαμε και τώρα περνάμε στο στάδιο της υλοποίησης.

Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση και κυκλοφορία προς την ευρύτερη περιοχή διευκολύνοντας τις μετακινήσεις και ενισχύοντας την οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Νέα μέτρα: Πρόστιμο 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Συρροή κρουσμάτων μετά την όπερα

Κρήτη - κορωνοϊός: "Καμπάνες" σε πελάτες που δεν φορούσαν μάσκα

 

 

ESPA BANNER