Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Στην τελική ευθεία η στέγαση των μαθητών σε λυόμενα

σχολείο - σεισμός

«Μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν λειτουργήσει όλα τα γυμνάσια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας ενώ μέχρι την Παρασκευή τα Λύκεια, με τις επιπλέον λυόμενες αίθουσες που συνεχώς καταφθάνουν, να δρομολογούν σε πολύ σύντομο διάστημα την πλήρη λειτουργία όλων των σχολείων της ευρύτερης περιοχής που επλήγησαν από τον σεισμό».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. των Κτιριακών Υποδομών κ. Τιμολέων Κατσίπο, τον Δ/ντα Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Γιάνναρη και κλιμάκιο των Κτιριακών Υποδομών, παρουσία του Βουλευτή Ν. Ηρακλείου κ. Μάξιμου Σενετάκη και του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανώλη Καρτσωνάκη. Ο Δήμαρχος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις εκτελούμενες εργασίες εντός των σχολικών μονάδων που έχουν καταστήσει εφικτό, σε πολύ σύντομο διάστημα, μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, την πλήρη λειτουργία τους.

Επίσης παρουσίασε στο κλιμάκιο την κατάσταση μετά τον σεισμό και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποίησε άμεσα ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για τη διαμόρφωση των αναγκαίων υποδομών με στόχο την άμεση επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, με δεδομένο πως σε πολλές περιπτώσεις, ήταν από την αρχή δύσκολη η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Ο κ. Φραγκάκης απέσπασε τη δέσμευση ότι θα υπάρξει βοήθεια στον Δήμο σε ό,τι αυτός χρειαστεί έως ότου επανέλθει η κανονικότητα. «Από την πρώτη στιγμή του σεισμού, στις δύσκολες ώρες, με εντολή και συνεχή καθοδήγηση του κ. Καραμανλή και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Καραγιάννη, η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» είναι καθημερινά εδώ, στην Κρήτη, με συνεχείς ελέγχους σε σχολικές μονάδες και δημόσια κτίρια.

Ήδη είναι σε εξέλιξη επισκευές υφιστάμενων σχολικών μονάδων, που θα παραδοθούν άμεσα σε χρήση. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των σχολικών αιθουσών για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

"Όλα αυτά γίνονται σε πολύ – πολύ γρήγορους χρόνους. Αυτό είναι το καθήκον μας. Να ακούσουμε σύντομα τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών», δήλωσε χαρακτηριστικά με τη σειρά του ο  Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»  κ. Αθανάσιος Γιάνναρης.

Ο κ. Γιάνναρης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτό που έγινε στην Κρήτη και στο Αρκαλοχώρι, από τη προσωπική του εμπειρία, δεν έχει ξαναγίνει ως προς τα αντανακλαστικά της δημοτικής Αρχής, του Περιφερειάρχη Κρήτης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών με αυτοψίες σε όλα τα δημόσια κτήρια και στις σχολικές μονάδες. «Υπάρχει μια ομάδα που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα που ανακύπτει σε πρώτο χρόνο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκαλοχώρι: Μπαίνουν στους οικίσκους οι πρώτοι σεισμόπληκτοι - Έρχεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ηράκλειο- Σεισμός: Η ιστορία της Ιωάννας που έγινε για πρώτη φορά εθελόντρια στο χωριό της

Οι σεισμοί, οι μαθητές και η σκληρή πραγματικότητα με τα σχολεία. Της Αναστασίας Χουρσανίδου

Κρήτη

Ηράκλειο

Καράβολας: Πτώση άνδρα ενεργοποίησε Λιμενικό Σώμα και ΕΚΑΒ

Καράβολας

Το περιστατικό πτώσης ενός άντρα στα βράχια στην περιοχή του Καράβολα, κλήθηκε να διαχειριστεί σήμερα  το απόγευμα,  Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου,  το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ. 

Μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές για το περιστατικό, οργάνωσαν ευρεία επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα να απεγκλωβιστεί ο άντρας ο οποίος,  σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι μεγάλης ηλικίας. 

Τον ηλικιωμένο παρέλαβε ασθενόφορο του ΕΚΑΒ και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του ατυχήματος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Δήμος Ηρακλείου: Στις 6 Δεκεμβρίου η Τελετή Απονομής των Cretan Taste Awards

Ηράκλειο - Συριγωνάκης για κυριακάτικη αργία: "Πολύ κακό για το τίποτα"

ESPA BANNER