Κρήτη

Συμμετοχή του Δημάρχου στην ημερίδα «Πράσινες Μεταφορές - Εναλλακτικά Καύσιμα»

hmerida-ydrogono_7.jpg

Στη διεθνή ημερίδα με τίτλο «Πράσινες Μεταφορές - Εναλλακτικά Καύσιμα» στο πλαίσιο του 6th Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.
Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της επιστημονικής & ακαδημαϊκής κοινότητας, της βιομηχανίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Δήμων.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η διερεύνηση κοινών δραστηριοτήτων στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές (Exponential Technologies) και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς και στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες (FCH JU Regions & Cities).
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Δήμαρχος Ιεράπετρας συζήτησε για τις εξελίξεις στον τομέα των Πράσινων Μεταφορών σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο και ανέδειξε τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Ιεράπετρας για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Παράλληλα, ο κ. Καλαντζάκης συζήτησε την άμεση δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των Δήμων Ιεράπετρας & Ίνσμπρουκ (Αυστρίας), μέσω π.χ. της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών στους τομείς της ηλεκτροκίνησης και υδρογονοκίνησης. 

Ως επιστέγασμα του έντονου ενδιαφέροντος από πλευράς του Δήμου Ιεράπετρας για χρήση του υδρογόνου ως εναλλακτικό καύσιμο, αποφασίστηκε να εξεταστεί άμεσα το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας Ελληνικής Ημερίδας στην Ιεράπετρα το προσεχές Φθινόπωρο προκειμένου να  υπάρξει συνέχεια στο όλο αυτό εγχείρημα. Ήδη ο Πρόεδρος του Δημόκριτου, ο Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις Τεχνολογίες υδρογόνου, η Εκπρόσωπος του Εμπορικού Τμήματος της Αυστριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα, οι εκπρόσωποι του Αυστριακού Green Energy Center, καθώς και αρκετοί άλλοι παριστάμενοι στην ημερίδα έχουν αποδεχτεί την πρόσκληση -πρόταση του Δημάρχου Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:
«Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι από τους πρώτους δήμους στην Ελλάδα που συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου, ενώ έχει ήδη υιοθετήσει μια Ενεργειακή Πολιτική που επικεντρώνεται στις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και στη μεγαλύτερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πρωτοπορούμε με σημαντικές πρωτοβουλίες η οποίες προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον, συμβάλλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και ενισχύουν ιδιαίτερα τις προσπάθειές μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας.»
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας