Κρήτη

Στον Άγιο Δομέτιο της Κύπρου, αντιπροσωπεία του δήμου Αγίου Νικολάου

img_3239.jpg

Τον δήμο Αγίου Δομετίου, επισκέπτεται  απο τις 29/3  αντιπροσωπεία του δήμου Αγίου Νικολάου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της Κύπρου που θα πραγματοποιηθούν στον αδελφοποιημένο Δήμο Αγίου Δομετίου.
"Επισκεπτόμαστε για μια ακόμα χρονιά τον αδελφό δήμο, στο πλαίσιο των ανταλλαγών που το πρωτόκολλο ορίζει. Μια διαδικασία που κρατά σε διαρκή επαφή τους δύο δήμους. Ήδη την περσυνή χρονιά κατατέθηκε από κοινού πρόταση στο πλαίσο ευρωπαικού προγράμματος που δύναται να υλοποιηθεί προς όφελος κυρίαρχα των τοπικών κοινωνιών,έκανε γνωστό, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ Αντώνης Ζερβός .
Αξίζει να σημειώσουμε ότι  τόσο ο Δήμος Αγίου Νικολάου, όσο και ο Δήμος Αγίου Δομετίου, έχουν αναπτύξει ήδη από το 1993 μια συνεχή επαφή και μια αποδοτική δραστηριότητα σε δημοτικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο, δίνοντας πρωτίστως την δυνατότητα σε πολίτες και φορείς να επικοινωνήσουν σε πολιτισμικό και επίπεδο ανθρωπίνων σχέσεων.
Η επικοινωνία μεταξύ των Δήμων είναι μόνιμη, σταθερή και συνεχής, και εδράζεται στην ετήσια προγραμματισμένη βάση ανταλλαγής επισκέψεων αντιπροσωπειών ποικίλου περιεχομένου όσον αφορά τα δημοτικά και πολιτισμικά ενδιαφέροντα.

img_3240.jpg

img_3240.jpg, by gpapadakis

Η Αγιονικολιώτικη αντιπροσωπεία, πραγματοποίησε σήμερα (31/3) προσκηνυματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Μαχαιρά, ενώ το βράδυ θα συμμετάσχει στον εορτασμό των Εθνικών Επετείων, που διοργανώνει ο Εθνικός Σύλλογος "Μαυρομμάτης" . Ακολούθως αύριο 1η Απριλίου, θα παραστεί στην δοξολογία που θα γίνει στον Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου, και θα παρακολουθήσει την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρου Γρ. Αυξεντίου.
Ακολούθως το μεσημέρι του Σαββάτου (1/4),  στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δομετίου, αναμένεται να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων.
Στην αντιπροσωπεία, συμμετέχουν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ κ. Γιώργος Πάγκαλος καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. κ. Καστελιανάκης.

Κρήτη

Ηράκλειο

Μιχάλης Καραμαλάκης: Παραμένει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Ηρακλειώτης Αντιστράτηγος

Καραμαλακης Μιχαλης

Την παράταση της θητείας των αρχηγών τηw Πολεμικής Αεροπορίας και της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) που συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε ομοφώνως η παράταση της θητείας του αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και η παράταση της θητείας του αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Καραμαλάκης ανέλαβε χρέη αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αμέσως μετά τις έκτακτες κρίσεις που έγιναν τον Ιούλιο του 2019, αμέσως μετά δηλαδή τις εθνικές Εκλογές οπότε και ζητήθηκε η παραίτηση του τότε Αρχηγού, Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν επιτυχημένη την μέχρι τώρα πορεία του Μιχάλη Καραμαλάκη με αποτέλεσμα το ΚΥΣΕΑ να αποφασίσει την παραμονή του στο τιμόνι της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Το βιογραφικό του Μιχάλη Καραμαλάκη

Κατάγεται από τον Αχεντριά του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων Ηρακλείου, ενώ γεννήθηκε στο Σουφλί του Νομού Έβρου το έτος 1964.

Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Χωροφυλακής το έτος 1982 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1988.

Ολοκλήρωσε ευδόκιμα τις σπουδές του στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2000.

Συμμετείχε με επιτυχία σε επιμορφωτικά σεμινάρια για θέματα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, Οργανωμένου Εγκλήματος, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ναρκωτικών, Τεχνικών και Τακτικής Προανάκρισης, Αυτοάμυνας, Οπλοτεχνικής και Αυτοπροστασίας, Καταπολέμησης Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, Τροχαίας, Σχέσεων Αστυνομίας και Κοινού, διαχείρισης κρίσιμων και έκτακτων περιστατικών. Εκπροσώπησε το Σώμα σε Ομάδες Εργασίας, Συνέδρια και Ημερίδες με αντικείμενο ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, αλλά και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Συνετέλεσε καθοριστικά στην εδραίωση του συνδικαλιστικού δικαιώματος για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, ασκώντας για ικανό χρονικό διάστημα, καθήκοντα μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών.

Διετέλεσε ενεργό στέλεχος του Ευρωπαϊκού Διοικητικού Συμβουλίου των Αστυνομικών Συνδικάτων (CESP), συνεισφέροντας με την εμπειρογνωμοσύνη του στη διαδικασία εναρμόνισης των αστυνομικών και δικαστικών δομών στην Ευρώπη.

Υπηρέτησε επί σειρά ετών, ως Διοικητής, σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός, υπηρέτησε με το βαθμό του Ταξιάρχου από τον Μάρτιο του 2012, ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, μέχρι και τον Απρίλιο του 2014 που προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Διευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Την 16/02/2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Κατά την εκεί θητεία του, είχε, μεταξύ άλλων, την εποπτεία και τον συντονισμό για την εκκένωση του καταυλισμού της Ειδομένης, το Μάιο του 2016.

Την 21/01/2017 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από 05/08/2018 έως 01/11/2018 ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού.

Την 02/11/2018 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού του Σώματος.

Την 19/7/2019 με απόφαση του ΚΥ.Σ.Ε.Α., ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία, του απονεμήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, για την υπηρεσιακή του απόδοση και δραστηριότητα, πλήθος επαίνων και ηθικών αμοιβών. Επίσης, του έχουν απονεμηθεί τα Παράσημα των Ταγμάτων Αριστείας του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, οι Χρυσοί Σταυροί του Τάγματος της Τιμής και του Φοίνικα, τα Μετάλλια Αστυνομικής Αξίας Α’, Β΄ & Γ΄ Τάξεως, καθώς και οι Διαμνημονεύσεις Αξίας και Τιμής Α’ μετά του αντιστοίχου Αστέρα, Β’ και Γ’ Τάξεως, Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ και Γ’ Τάξεως, και Ευδοκίμου Επιτελικής Υπηρεσίας Α’ Τάξεως.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

 

Διαβάστε επίσης:

Αρναουτάκης στο Ράδιο Κρήτη: Γενναία η νέα χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ στην Κρήτη

Ηράκλειο: Κατηγορείται ότι χτύπησε την κόρη της επειδή δεν διάβαζε