Κρήτη

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας η Μαρία Κοζυράκη

κοζυράκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Συντονίστρια την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κα. Χριστιάνα Καλογήρου και κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου στον Πειραιά. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε το Υπουργείο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στις 3 Φεβρουαρίου, με θέμα "Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτικός Χώρος - Διευρυμένοι Περιφερειακοί Διάλογοι ΕΣΠΑ 2021-2027".

Η κ. Κοζυράκη συζήτησε διεξοδικά με τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Καλογήρου, για θέματα του Υπουργείου Ναυτιλίας που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπως η Χερσαία Ζώνη Λιμένων, τα Λιμενικά Ταμεία κ.α., ενώ ασχολήθηκαν εκτενώς με επιμέρους θέματα που αφορούν στη λειτουργία των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων του Κράτους. Επίσης, και σε συνέχεια της παρουσίασης για τις κατευθύνσεις της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής του Υπουργείου, η Συντονίστρια έθεσε στη Γενική Γραμματέα την αναγκαιότητα για ολιστική διαχείριση τόσο του θαλάσσιου όσο και του παράκτιου χώρου καθώς και την κρισιμότητα συνεύρεσης αρμοδιοτήτων από διαφορετικά Υπουργεία για τις ευαίσθητες περιοχές των θαλάσσιων ακτών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής, Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας και, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Η σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Κυριαζόπουλο, επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα τοπικά ζητήματα για την αδειοδότηση και λειτουργία λιμενικών υποδομών ανά την επικράτεια.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην Αθήνα, για γενικά και ειδικά θέματα προστασίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος και προστατευόμενων περιοχών, περιβαλλοντικής αδειοδότησης έργων και δραστηριοτήτων, ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και άλλων ζητημάτων που αφορούν στο περιβάλλον και τα δάση.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οδοντίατρος ακινητοποίησε και παρέδωσε στην αστυνομία τον επίδοξο ληστή!

καυγάς-ξυλοδαρμός-μπουνιές.jpg

Τουλάχιστον ασυνήθιστη ήταν η σύλληψη ενός επίδοξου ληστή στο Ηράκλειο, στις 11 χθες το βράδυ.

Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ φόρεσαν χειροπέδες σε έναν 55χρονο Έλληνα ο οποίος με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του κρατώντας ένα σφυρί, και εκτοξεύοντας απειλές, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα από έναν 54χρονο οδοντίατρο, στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ο οδοντίατρος όχι μόνο δεν έχασε την ψυχραιμία του, αλλά ακινητοποίησε ο ίδιος με τη βοήθεια ενός περαστικού, τον επίδοξο ληστή, κάλεσε την αστυνομία και τον παρέδωσε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση: Ζητούν επανεκκίνηση για όλους - Υπογραφές και από 6 συλλόγους της Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Οι Ηρακλειώτες... "πρωταθλητές" στα πρόστιμα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ