Κρήτη

Σφοδρή αντιπαράθεση Βαβουρανάκη - Μπαλαούρα στο Ράδιο Κρήτη για την κάνναβη

βαρουρανακης μπαλαουρας

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης,ανάμεσα στο Βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα και του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Ηρακλείου Χάρη Βαβουρανάκη σημειώθηκε στον αέρα του Ράδιο Κρήτη κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Λευτέρη Βαρδάκη.

Αφορμή της αντιπαράθεσης η ερώτηση που κατέθεσαν 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,την οποία υπογράφουν και οι Βουλευτές Ηρακλείου κ.Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Σωκράτης Βαρδάκης.

Οι εκφράσεις που ακούστηκαν περί "ασχετοσύνης" εκ μέρους του κ.Μπαλαούρα προς τον κ.Βαβουρανάκη όσον αφορά τις γνώσεις πάνω στις θεραπευτικές ιδιότητες της κλωστικής κάναβης αλλά και για τα ρούχα που παρασκευάζονται από αυτή,προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του γιατρού που απάντησε σε οξύς τόνους.

Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν κατά τη διάρκεια της ζωντανής συζήτησης όταν ο Βουλευτής υποστήριξε ότι η μορφίνη πωλέιται στα φαρμακεία ή ότι μπορεί να θεωρηθεί και επένδυση στο πλαίσιο ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα.

Ο κ.Βαβουρανάκης διέψευσε κάτι τέτοιο και ανέφερε ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης θα επέφερε μια τεράστια έκρηξη στη χρήση τέτοιας ψυχοτρόπου ουσίας που στο τέλος θα επέφερε την κατάχρηση μέ όλους τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια εξέλιξη.

Από την άλλη πλευρά ο κ.Μπαλαούρας επεσήμανε ότι ήδη χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες νόμιμα.Σήμερα είπε όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις ευεργετικές και ενίοτε πλήρως θεραπευτικές δράσεις της χρήσης της ινδικής κάνναβης και κυρίως του ελαίου που προέρχεται από το φυτό.

"Η αποδεδειγμένα ευεργετική δράση σε περιπτώσεις ιδιαίτερα επικίνδυνων παθήσεων, όπως το γλαύκωμα, ο καρκίνος, η επιληψία, η νευρική ανορεξία, κακοήθεις νεοπλασίες καθιστούν τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, η οποία έχει επέλθει σε πολλές χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, επιβεβλημένη" κατέληξε ο Βουλευτής για να πάρει την απάντηση ότι όλα αυτά ήδη απασχολούν την επιστημονική κοινότητα όμως η κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και πρέπει να γίνουν ειδικές μελέτες προτού ληφθεί κάποια απόφαση.
 

Σφοδρή αντιπαράθεση Βαβουρανάκη - Μπαλαούρα στο Ράδιο Κρήτη για την κάνναβη, by ekriti newsportal

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε αποθήκες - Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτιά, πυροσβεστική

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στην Δημοτική Ενότητα Θερίσου στα Χανιά.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε σε αποθηκευτικό χώρο όπου στεγάζονται τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις. Λόγω των έφλεκτων υλικών που υπάρχουν η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, σήμανε συναγερμός ενώ ισχυρές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες. Συνολικά στο συμβάν επιχείρησαν 39 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες καταστροφές, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. διερευνά τα αίτια.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Καστέλλι: Τραγωδία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου!

Ηράκλειο: Η κάνναβη του "πέρασε" χειροπέδες

Κρήτη: Μία σύλληψη και μία δικογραφία από την Αστυνομία