Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης: Ο Γιάννης Κουράκης στις συνεδριάσεις των Επιτροπών ECON- SEDEC

Η ΠΕΔ Κρήτης στην τηλεδιάσκεψη

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ως μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, συμμετέχει στις Επιτροπές «Οικονομική Πολιτική - ECON» και «Κοινωνική πολιτική, εκπαίδευση, απασχόληση, έρευνα και πολιτισμός- SEDEC». 

Οι επιτροπές οι οποίες συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 και σήμερα Τετάρτη,  25 Νοεμβρίου 2020, ασχολήθηκαν με το σημαντικό προπαρασκευαστικό έργο που αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη διαμόρφωση των Ευρωπαϊκών πολιτικών με επίκεντρο τους πολίτες.

Ο Γιάννης Κουράκης
Ο Γιάννης Κουράκης

Η επιτροπή ECON είναι αρμόδια μεταξύ άλλων για τις Δημόσιες επενδύσεις, για την Βιομηχανική πολιτική και Βιομηχανία 4.0, τη Διακυβέρνηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (ΣΒΑ) και τη Χρηματοδότηση και επενδύσεις σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο.

Η επιτροπή SEDEC είναι αρμόδια για την πολιτική για την απασχόληση, κοινωνική πολιτική και κοινωνική προστασία, την κινητικότητα, τις ίσες ευκαιρίες, την εκπαίδευση και κατάρτιση, το Ψηφιακό θεματολόγιο ,την κοινωνία της πληροφορίας της ΕΕ, τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, τη νεολαία και τον αθλητισμό.

Τζιτζικώστας - Κουράκης
Τζιτζικώστας - Κουράκης

Στόχος η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή

Κατά την προηγούμενη περίοδο ο Γιάννης Κουράκης είχε πραγματοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις για τη τοπιοκεντρική ανάπτυξη, την αστική ανάπτυξη και τις επιπτώσεις στην Περιφέρεια Κρήτης από το BREXIT συμβάλλοντας στη διαμόρφωση πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που στηρίζουν την επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. 

Παρέμβαση Κουράκη για τις επιπτώσεις από την πανδημία

Το επόμενο διάστημα θα συμμετάσχει στη διερευνητική γνωμοδότηση με θέμα «Εμπειρίες και διδάγματα που αντλήθηκαν από τις περιφέρειες και τις πόλεις κατά τη διάρκεια της κρίσης της νόσου COVID-19».

 Στη σχετική εισήγηση θα καταθέσει τις απόψεις του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικονομίες των περιφερειών και των πόλεων καθώς και προτάσεις για την ενίσχυση της ανθεκτικότητα τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπογραφή προγραμματικής συμφωνίας ΠΕΔ Κρήτης και ΙΤΕ με στόχο την Περιφερειακή Ανάπτυξη

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλογή ρούχων το Σάββατο

ρούχα πολυκατάστημα

H Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΟΜΟΥ, διοργανώνει δράση συλλογής ρουχισμού το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 11.30-16.00 στο πάρκινγκ του Μεγάρου Χάνδαξ.

Η ανακοίνωση: 

"Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Κοινότητα με Ενσυναίσθηση’ ολοκληρώνεται η δράση συλλογής ρουχισμού στο Ηράκλειο Κρήτης που ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2020.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 11.30-16.00, εθελοντές της OMÚ θα βρίσκονται στο πάρκινγκ του Μεγάρου Χάνδαξ (Πηνιού7, Ηράκλειο Κρήτης) για την παραλαβή των ενδυμάτων, που οι κάτοικοι της πόλης δεν χρειάζονται πια κι επιθυμούν να παραχωρήσουν.

Δεν γίνονται δεκτά: παπούτσια, λευκά είδη, εσώρουχα και κάλτσες.

Η OMÚ συνεργάζεται στα πλαίσια της δράσης αυτής με την Fabric Republic ώστε τα είδη ρουχισμού, αφού απολυμανθούν, να χρησιμοποιηθούν με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

• δωρεά σε άτομα που έχουν ανάγκη

ανακύκλωση

• μεταποίηση ως μέρος εκπαίδευσης έγκλειστων

Μια κοινότητα με ενσυναίσθηση προσανατολίζεται πάντα στην επαναχρησιμοποίηση των υπαρχόντων πόρων της, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των μελών της και να συντηρεί τα αποθέματα του περιβάλλοντος. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη και το ενδιαφέρον που δείξατε στην δράση μας αυτή!

Εισαγωγή στην OMÚ

Όσα περισσότερα κατανοούμε για τη ζωή και τον κόσμο γύρω μας, τόσο πιο εμφανής γίνεται η αλληλεπίδραση/αλληλεξάρτηση ανάμεσα στους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Αυτή ακριβώς η άρρηκτη σχέση είναι που ενέπνευσε το βασικό πυρήνα εθελοντών της Φιλοζωικής Κρήτης (1995) να δημιουργήσει την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία ΟΜΟΥ. Στα αρχαία ελληνικά η λέξη “ομού” σημαίνει “μαζί” και ως έννοια αντανακλά την πρόθεση για μια ολιστική διαχείριση των κοινωνικών προκλήσεων που αφορούν στο τρίπτυχο: άνθρωποι-ζώα- περιβάλλον.

Το όραμα μας είναι μια κοινωνία όπου η αμέλεια και η εκμετάλλευση ανθρώπων, ζώων και περιβάλλοντος αποτελoύν παρελθόν.

Mέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκστρατειών ενημέρωσης, έχουμε ως στόχο να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στην οποία:

• η συμπόνια προς όλα τα έμβια όντα και το περιβάλλον θα βιώνεται και θα εκδηλώνεται έμπρακτα

• η ποικιλομορφία/διαφορετικότητα είναι αποδεκτή και αναγνωρίζεται/επικροτείται ως απαραίτητο και θεμελιώδες χαρακτηριστικό της φύσης όλων των έμβιων όντων

• η ανιδιοτέλεια, ο σεβασμός και οι ηθικές αξίες εκφράζονται μέσω της εκπαίδευσης και του πολιτισμού

• η ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε κοινωνικά θέματα αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση"

Ειδήσεις σήμερα

Αναστολές Ιανουαρίου: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων

Κορωνοϊός - Έρευνα: Τα παιδιά του Δημοτικού έχουν μόλις το 1/16 του ιικού φορτίου των 80άρηδων

Βουλή: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο