Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης και ΚΕΔΕ συζήτησαν για το πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης»

κουρακης

Έκδηλη και δικαιολογημένη είναι η ανησυχία των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης της Κρήτης, όπως και όλης της Ελλάδας, για τις επικείμενες τροποποιήσεις των όρων χρηματοδότησης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, μετά την ενημέρωση ότι θα τεθούν περιοριστικοί όροι για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα αυτό, με τη θέσπιση πλαφόν ανά Δήμο και την πρόβλεψη ότι θα συνυπολογίζονται οι προηγούμενες χρηματοδοτήσεις έργων και δράσεων που έχουν λάβει οι ΟΤΑ από τον Φιλόδημο 1.

Τηλεδιάσκεψη ΚΕΔΕ – Προέδρων ΠΕΔ για το «Αντ.Τρίτσης»

Για τη σοβαρή αυτή εξέλιξη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ τηλεδιάσκεψη μεταξύ του προεδρείου της ΚΕΔΕ και των 13 Προέδρων των ΠΕΔ όλης της χώρας.

Μοναδικό θέμα της σύσκεψης ήταν το πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” και οι συζητούμενες αλλαγές στη δομή του, με σχετική κατηγοριοποίηση των Δήμων σε έξι βαθμίδες ανάλογα με τον πληθυσμός τους και βάσει άλλων επιμέρους κριτηρίων.

κεδε - πεδ
κεδε - πεδ

 

Γ. Κουράκης: Να μη συσχετιστεί το “Αντ. Τρίτσης” με τον “Φιλόδημο 1''

Κατά την τοποθέτηση του στην τηλεδιάσκεψη ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει συμψηφισμός των χρηματοδοτήσεων που έχουν λάβει μέχρι σήμερα οι Δήμοι από τον Φιλόδημο 1, καθώς αν ισχύσει αυτό μεγάλη μερίδα ΟΤΑ δε θα μπορούν να εντάξουν νέα έργα στο πρόγραμμα.

Επίσης ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στη διαφοροποίηση των χρηματοδοτικών αναγκών των περιφερειακών Δήμων της χώρας, οι οποίοι εκτός των άλλων πρέπει να υλοποιήσουν και έργα για υποδομές ύδρευσης, άρδευσης και αγροτικής οδοποιίας τα οποία είναι άκρως αναγκαία και απαραίτητα, σε σχέση με αυτές των Δήμων των πολεοδομικών συγκροτημάτων Αττικής και Θεσσαλονίκης που υποστηρίζονται από οργανισμούς όπως είναι η ΕΥΔΑΠ και οι ΕΥΑΘ.

Ανάγκη άμεσης τεχνικής υποστήριξης των Δήμων

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης  στην ανάγκη για άμεση τεχνική υποστήριξη των Δήμων, καθώς έχουν αποδυναμωθεί από προσωπικό και διαθέτουν υποστελεχωμένες Τεχνικές Υπηρεσίες που έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να παράγουν μελέτες και ως εκ τούτου να αδυνατούν να υποβάλλουν έγκαιρα προτάσεις για έργα τόσο στο “Αντ. Τρίτσης” όσο και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

 Επισήμανε μάλιστα ο κ. Κουράκης ότι κακώς καθυστερεί η ΕΕΤΑΑ να υλοποιήσει όσα έχει υποσχεθεί για παροχή τεχνικής βοήθειας στους Δήμους, για την σύνταξη μελετών και την επίβλεψη των έργων.

Σύντομη παρουσίαση του Ταμείου Ανάκαμψης

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε και μια πρώτη, σύντομη παρουσίαση των όσων προβλέπονται για τους ΟΤΑ στο Ταμείο Ανάκαμψης και συμφωνήθηκε να ακολουθήσουν ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων, προκειμένου να ενημερωθούν οι Δήμοι για το πώς θα πρέπει να κινηθούν.

Τέλος το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι Πρόεδροι των ΠΕΔ συμφώνησαν ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συσχετιστεί το πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” με τον “Φιλόδημο 1” ενώ τονίστηκε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει καμία τροποποίηση στο πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” εάν δεν προηγηθεί σχετική συνεννόηση και συνεργασία της ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ΟΤΑ και τους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Δήμος Ηρακλείου - mini bus: Ξεκινούν από Δευτέρα πλήρη δρομολόγια

Δασικοί Χάρτες: Κάλεσμα για κινητοποίηση από αγροτικούς συλλόγους

Ξενοδόχοι Κρήτης: Δύο εκατομμύρια τουρίστες αναμένουν για φέτος

Κρήτη

Χανιά

Μινωικές Γραμμές: Το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ ξεκινά δρομολόγια στη γραμμή Χανιά - Πειραιάς

κύδων παλάς

Οι Μινωικές Γραμμές ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους, ότι το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ ξεκινάει στις 13.05.2021 από Πειραιά, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια  από/προς Χανιά και Πειραιά, με βραδινή αναχώρηση στις 21:30 από το λιμάνι της Σούδας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα το ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγιο από/προς Χανιά και Πειραιά με το ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ είναι το ακόλουθο:

H/S/F KYDON PALACE

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣΧΑΝΙΑ

ΧΑΝΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αναχώρηση από Πειραιά, ώρα: 21:30

 

Άφιξη στη Σούδα, ώρα: 06:30

Αναχώρηση από Σούδα, ώρα: 21:30

 

Άφιξη στον Πειραιά, ώρα: 06:30

Επίσης, το H/S/F ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ εκτελεί εναλλάξ με το H/S/F ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ δρομολόγια στη γραμμή των Χανίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

H/S/F FESTOS PALACE

ΧΑΝΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣΧΑΝΙΑ

Αναχώρηση από Σούδα, ώρα: 18:00

 

Άφιξη στον Πειραιά, ώρα: 06:30

Αναχώρηση από Πειραιά, ώρα: 21:30

 

Άφιξη στη Σούδα, ώρα: 09:15

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210 3376910, Σούδα: 6972-552661, 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr και χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket ) εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μινωικές Γραμμές: Στηρίζουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ

Παρουσία Πλακιωτάκη τα εγκαίνια του «ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ» των Μινωικών Γραμμών

Στη Σούδα το υπερσύγχρονο οικολογικό πλοίο των Μινωικών γραμμών "Κύδων Παλάς"