Κρήτη

ΠΕΔ Κρήτης: Εξορθολογισμός του τέλους 5% για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

πεδ κρητης

Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει διαρκώς η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης για την οικονομική ελάφρυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας, και για την δικαιότερη κατανομή των υποχρεώσεών τους έναντι του κράτους και της Αυτοδιοίκησης, έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια ακόμη παρέμβαση, που αφορά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Έτσι, η ΠΕΔ Κρήτης, σε συνέχεια της με αριθμό 111/28-07-2020 σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου - που συνεδρίασε στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων - και της Εκτελεστικής Επιτροπής, υπέβαλε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πρόταση να μειωθεί το ποσοστό 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων των νυχτερινών κέντρων, αιθουσών χορού και άλλων καταστημάτων με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης και χορευτικά κέντρα με μουσική. 

Μείωση τέλους 5 % -Αναπλήρωση εσόδων των Δήμων

Συγκεκριμένα, η ΠΕΔ Κρήτης προτείνει το ύψους ποσοστό του 5%, να ανακαθοριστεί σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, και το νέο ποσοστό να αποφασιστεί σε συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών με την ΚΕΔΕ, αλλά με παράλληλη πρόβλεψη για την διασφάλιση αναπλήρωσης από το Κράτος, της μείωσης των εσόδων που θα προκύψει για τους ΟΤΑ.

Όπως τονίζεται στο σχετικό έγγραφο που απέστειλε η ΠΕΔ Κρήτης στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα, η μείωση αυτή κρίνεται επιβεβλημένη λόγω και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί με την υγειονομική κρίση του Covid-19 και του δεινού οικονομικού πλήγματος που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.

Η πρόταση που υπέβαλε η ΠΕΔ Κρήτης, έρχεται να αντιμετωπίσει με δίκαιο τρόπο όλους τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός της ΠΕΔ Κρήτης για το έτος 2020

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός του φορέα για το έτος 2020. 

Ειδήσεις σήμερα 

Δήμος Ιεράπετρας: 851.735,60€ για έργα

Ακυρώθηκε απογείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ηρακλείου (φωτο αναγνώστη)

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία σε δύο μικρά χωριά από το αποτέλεσμα των rapid test

Κρήτη

Ηράκλειο

Σταύρος Αρναουτάκης: Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή

γιορτή της μητέρας

Με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει σε δήλωσή του: 

Μέσα από το συμβολικό της χαρακτήρα η γιορτή της Μητέρας επιβεβαιώνει την αξία και τη σημασία του ρόλου της μητέρας στην κοινωνία μας. Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ίδια τη ζωή. Είναι συνυφασμένη, στο μυαλό και την ψυχή όλων μας, με την αδιάκοπη προσφορά, την θυσιαστική αγάπη και την άνευ όρων διαρκή φροντίδα. 
Ως Περιφέρεια Κρήτης, μέσα και από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, αλλά και τη συνεργασία με εθελοντικούς φορείς και οργανώσεις, διευρύνουμε την παρέμβαση μας για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και την ενίσχυση του ρόλου της μητέρας που καθημερινά καλείται να ανταπεξέλθει σε νέες και μεγαλύτερες προκλήσεις.
Χρόνια πολλά σε όλες τις μανάδες.

 

Διαβάστε επίσης:

Καραμαλάκης: Η ΕΛ.ΑΣ δεν ξεχνά τη μάνα, τη ναυαρχίδα της κοινωνίας μας

Λαμπρινός: Η μάνα θα αποτελεί πάντα το στήριγμα του ανθρώπου

Το Ηράκλειο αποκτά υπερυψωμένες και κόκκινες διαβάσεις πεζών (φωτογραφίες)