Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ο Γ. Ματαλλιωτάκης για τον νέο επικεφαλής της παράταξης

Image
matalliwtakis.jpg
 clock 12:48 | 16/03/2015
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα προσόντα που σύμφωνα με την άποψή του πρέπει να έχει ο νέος επικεφαλής της Παράταξης "Κρήτη Μπορούμε", μετά την παραίτηση του Σεραφείμ Τσόκα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της παράταξης Γιώργος Ματαλλιωτάκης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Σε μια περίοδο όπου οι εκλογές και η αλλαγή της κυβέρνησης φέρνουν την Κρήτη σε μια κρίσιμη αναπτυξιακή καμπή, η παράταξη μας και το Περιφερειακό Συμβούλιο , μετά την παραίτηση του επικεφαλής του συνδυασμού, εισέρχεται σε μια εσωπαραταξιακή διαδικασία προκειμένου να εκλέξει τον επικεφαλής που θα ηγηθεί της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.

Υποχρέωση μας αλλά και ευθύνη μας απέναντι στους χιλιάδες κρητικούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους , είναι να εκλέξουμε σ αυτή τη θέση τον συνάδελφο που θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Κρήτη το οποίο θα συμπληρώνεται από την αποτελεσματικότητα του και την ικανότητά του να βάζει στόχους βάσει χρονοδιαγραμμάτων, τα οποία θα καταλήγουν σ ένα αποτέλεσμα. Την Κρήτη μας…

Ένα πλάνο που θα δίνει επίσης απαντήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης στο νησί μας, για την φτώχεια, την ανεργία, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό.

Οφείλουμε τουλάχιστον ως παράταξη να συνεισφέρουμε ως αντιπολίτευση με προτάσεις σ έναν εποικοδομητικό διάλογο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφού ο συνδυασμός του Σταύρου Αρναουτάκη σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και δεν έχει την ανάγκη των ψήφων μας για να περάσει τα θέματα που αφορούν το νησί μας.

Παράλληλα ο νέος επικεφαλής του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε» θα πρέπει να αξιοποιήσει την επαγγελματική εμπειρία των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης μας. Στην υγεία, στην ανάπτυξη, σε πολιτισμικά θέματα, στον τουρισμό, στο περιβάλλον, στη δημόσια διοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα, και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των ΑΠΕ.

Ως συνδυασμός θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η Κρήτη μπορεί να αναπτυχθεί με βάση τους ανθρώπους της, με σχέδιο και όραμα.

Το σχέδιο μας θα πρέπει να περιλαμβάνει προτάσεις για τον πολιτισμό για τον τουρισμό, την προώθηση βασικών υποδομών όπως είναι το αεροδρόμιο Καστελλίου, ο ΒΟΑΚ, οι κάθετοι άξονες, ο σχεδιασμός του νότιου άξονα της Κρήτης κα.

Επίσης σημαντικός είναι ο ρόλος των νέων στην αναπτυξιακή πορεία με την ένταξη τους στις παραγωγικές διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ανεργίας. Θέλουμε και θα επιδιώξουμε μια ανάπτυξη που σέβεται τον άνθρωπο και το περιβάλλον με την ανάπτυξη των ήπιων μορφών ενέργειας του τουρισμού αλλά και του αγροτικού τομέα.

Αεροδρόμιο Καστελλίου:

Έργο πνοής για ολόκληρη την Κρήτη. Ωστόσο θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στη νέα κυβέρνηση από την Περιφέρεια Κρήτης για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης, την προώθηση των παράλληλων έργων αλλά και την εξασφάλιση των κατοίκων με ανταποδοτικά οφέλη.

ΒΟΑΚ – Κάθετοι άξονες- Νότιος άξονας

Απαιτείται άμεση ολοκλήρωση του business plan για το ΒΟΑΚ αλλά και οι εξεύρεση των κονδυλίων που απαιτούνται ώστε να γίνει ο βόρειος οδικός άξονας του νησιού ένας ασφαλής και σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.

Οι κάθετοι άξονες, με έμφαση αυτόν της Μεσαράς που αποτελεί όνειρο δεκαετιών, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα καθώς σχετίζονται τόσο με την ασφάλεια των πολιτών, όσο και με την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας της νότιας Κρήτης αφού μέσω αυτών διακινούνται τα παραγόμενα προϊόντα.

Θα πρέπει να μπει ξανά στο τραπέζι η δημιουργία του νότιου οδικού άξονα που θα μπορούσε να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ισόρροπη ανάπτυξη σε σχέση με το βορά της Κρήτης.

Πολιτισμός- Τουρισμός – Αγροτικός Τομέας

Είναι τρεις τομείς που θα πρέπει να αναπτυχθούν συνδυαστικά και παράλληλα καθώς είναι αλληλένδετοι μεταξύ τους και αποτελούν τη «βαριά βιομηχανία» στην Κρητική οικονομία. Ο πολιτισμός της Κρήτης, τα μνημεία, τα Μοναστήρια και η παράδοση της μπορούν να αυξήσουν το τουριστικό ρεύμα. Με την κατάλληλη προβολή μπορεί να αξιοποιηθεί και η φύση της Κρήτης, παραλίες, φυσιολατρικά μονοπάτια και να αναπτυχθούν πέρα από τις κλασικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Παράλληλα η αγροτική παραγωγή θα πρέπει να συνδεθεί με τον τουρισμό και να καταναλώνονται από τους τουρίστες του νησιού τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται είτε σε ξενοδοχεία, είτε σε καταστήματα εστίασης.

Επιχειρήσεις –Εξαγωγές – Απασχόληση

Σημαντικό τομέας ο οποίος χρειάζεται ενίσχυση με προγράμματα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη είναι αυτός των επιχειρήσεων. Τα μέτρα που θα ανακουφίσουν φορολογικά τις επιχειρήσεις και τα προγράμματα που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας είναι από τα βασικά ζητούμενα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Επίσης η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών είναι απαραίτητη προκειμένου να ενισχύσουν οι επιχειρήσεις μας την εξαιρετική δραστηριότητα που παρουσιάζουν στο εξωτερικό.

Αξιοποίηση των ανθρώπων

Η αξιοποίηση των ανθρώπων, ο συνδυασμός της εμπειρίας που διαθέτουν οι παλαιότεροι με τις γνώσεις, τα εφόδια και την φρεσκάδα που φέρνουν οι νέοι θα φέρουν την ανάπτυξη που θα πρέπει να διαθέτει κοινωνικά χαρακτηριστικά. Έχουμε υποχρέωση να δώσουμε όραμα και ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους με νέες πρωτοβουλίες και νέες καινοτόμες ιδέες.

Σε όλα αυτά οφείλουμε να απαντήσουμε ως παράταξη .Και για να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις πρέπει να υπάρξει όραμα, όρεξη, μεθοδικότητα και πλάνο.

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2023 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis