Κρήτη

Μια κατοικία - όαση στα νότια παράλια της Κρήτης (φωτογραφίες)

crete-ring-house-1-thumb-960xauto-99260.jpg

Με επένδυση από πέτρα και σκυρόδεμα, το Ring House είναι μια εκπληκτική κατοικία που κόβει την ανάσα στα νότια παράλια της Κρήτης, η οποία ενσωματώνεται με το γύρω φυσικό τοπίο.

Η μινιμαλιστική κατοικία βρίσκεται στο χωριό Αγία Γαλήνη, το οποίο απέχει 55 χλμ. από το Ρέθυμνο. Το καμπύλο σχήμα της κατοικίας, ακολουθεί με συνέπεια το περίγραμμα της γης, ενώ τα ουδέτερα υλικά της ενώνονται ομοιόμορφα με το αμμώδες έδαφος, ενσωματώνοντας παρεταίρω την δομή με τον λόφο πάνω στον οποίο έχει τοποθετηθεί.

Το σχήμα U της κατοικίας, περιβάλλει μια κεντρική αυλή με έναν κήπο με εσπεριδοειδή και βότανα, η οποία σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να τα προστατεύει από το σκληρό κλίμα. Εσωτερικά οι λευκοί τοίχοι λούζονται με φυσικό φως δημιουργώντας μια φωτεινή και ευάερη ατμόσφαιρα, ενώ οι μεγάλες τζαμαρίες παρέχουν εκτεταμένη θέα στο Νότιο Κρητικό πέλαγος. Στο εξωτερικό το σπίτι διαθέτει μια πανέμορφη βεράντα και πισίνα υπερχείλισης.

Σε μια προσπάθεια διατήρησης του υπάρχοντος περιβάλλοντος, όλοι οι σπόροι συλλέχθηκαν από την περιοχή πριν από την κατασκευή της κατοικίας και καλλιεργήθηκαν σε θερμοκήπιο. Τα φυτά έπειτα φυτεύτηκαν γύρω από τη δομή του κτιρίου για να αποκατασταθεί η φυσική χλωρίδα.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Ring House παρακάτω:

 

 

Πηγή: perpetual.gr
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.