Κρήτη

Κρήτη: Μετρούν τις πληγές από τους θυελλώδεις ανέμους

χοντροελιές

Στις περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τους θυελλώδεις ανέμους των προηγούμενων ημερών βρίσκεται ήδη κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής, μετά από τη σχετική καταγραφή που έγινε από τους παραγωγούς το Σαββατοκύριακο.

Με βάση την ισχύουσα ενημέρωση, εκτός από το βόρειο τμήμα του νομού Ηρακλείου, σοβαρό πλήγμα έχουν δεχθεί πολλές περιοχές στο Ρέθυμνο, αλλά και στην ενδοχώρα. Μεγάλες καταστροφές υπάρχουν επίσης στον Κρουσώνα και την περιοχή Λιβάδι, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι «ράβδισαν» τις μηλιές.

Παρ’ όλα αυτά και παρά το μέγεθος της καταστροφής, οι αποζημιώσεις είναι πολύ δύσκολο να δοθούν, καθώς με βάση τον υφιστάμενο κανονισμό του ΕΛΓΑ, αποζημιώνονται παραγωγοί που έχει καταστραφεί το 25 % της παραγωγής τους.

«Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν μεν μεγάλες καταστροφές, αλλά δεν εντοπίζονται όλες στο 25 % της παραγωγής» αναφέρει ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρων Χιλετζάκης με δηλώσεις του στο ekriti.gr για να προσθέσει:

«Ήδη υπάρχει μια κινητικότητα. Έχουμε ζητήσει παρεμβάσεις και αναμένεται να προχωρήσουν. Το θέμα θα φθάσει ως τη βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει ένα διαχρονικό αίτημα για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο οποίος θεωρείται παρωχημένος και σε πολλές περιπτώσεις άδικος. Κι όλα τα προβλήματα έρχονται να προστεθούν στην πολύ χαμηλή τιμή που υπάρχει για το ελαιόλαδο, η οποία τώρα βρίσκεται στα 2.20 – 2.50 ευρώ ανά λίτρο, χωρίς όμως να έχει αρχίσει η ελαιοκομική περίοδος.
 
 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Δωρεά ιατροτεχνολογικού υλικού στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων

ιατρικό κέντρο ανωγείων

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, σε συνεργασία με το Κ.Υ. Ανωγείων και το Δήμο Ανωγείων, πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα παραληφθεί επίσημα η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB προς το Κ.Υ. Ανωγείων και συγκεκριμένα ενός (1) ψηφιακού έγχρωμου υπερηχοτομογράφου, τύπου CleorVue 350 και ενός (1) φορητού υπερηχοτομογράφου, τύπου Ultrasound.

Δύο υπερσύγχρονων διαγνωστικών μηχανημάτων που αναμένεται ότι και με την εθελοντική συνεισφορά εργασίας που συνεχίζει ανιδιοτελώς να παρέχει στα Ανώγεια ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Λαϊκού Γ.Ν. Αθηνών, κ. Κωνσταντίνος Μερκούρης, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Κ.Υ. στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Υ. Ανωγείων, παρουσία των θεσμικών και κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της Κρήτης, εκπροσώπων του δημόσιου συστήματος υγείας και της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Ανωγείων.

Κατά τη διάρκεια της, η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης επιδιώκοντας να θέσει στο επίκεντρο του διαλόγου αξιέπαινες εθελοντικές δράσεις κοινωνικής ευαισθησίας,  ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς τη τοπική κοινωνία, θα τιμήσει τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ασφαλιστικού Ομίλου Eurolife ERB, κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, για την ευγενική δωρεά, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΝΕΚ, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη, για τη δωρεάν μετάβαση που παρέχει προς και από την Κρήτη κάθε μήνα τα τελευταία οκτώ συνεχόμενα έτη στο Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Αθηνών «Λαϊκό», κ. Κωνσταντίνο Μερκούρη και τη σύζυγό του κα Ευφροσύνη Πιέρρου, Δ/ντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, η οποία είναι η οργανώτρια της τακτικής καρδιολογικής εξέτασης και παρακολούθησης των κατοίκων της περιοχής, και τον Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ.Ν. «Λαϊκό» Αθηνών, κ. Ιωάννη Μπαρμπετσέα, για τη νοσηλεία και την περίθαλψη που με ανιδιοτέλεια προσφέρει, μέσω της κλινικής και του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί, σε πολλούς καρδιολογικούς ασθενείς των Ανωγείων.