Κρήτη

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στα Μάλια

κυκλοφορία

Με την αριθμ. πρωτ: 2501/1/275-ια΄/19-11-2015 απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Ηρακλείου, αποφασίστηκε η λήψη προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή των Μαλίων,  λόγω εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Διαμόρφωση πεζοδρομίων στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου στον οικισμό Μαλίων», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Συνοπτικά, η ως άνω απόφαση προβλέπει τα εξής:

Την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων, καθώς και της κυκλοφορίας αυτών στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου – Αγ.Νικολάου (οδός Ελ. Βενιζέλου) από τη συμβολή της με την οδό Ματθαίου Ζαχαριάδη και για 600 περίπου μέτρα έως το υποκατάστημα της τράπεζας Παγκρήτιας (περιοχή εκτέλεσης εργασιών) με εξαίρεση των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Αστυνομίας).

Την απαγόρευση της διέλευσης των πάσης φύσεως οχημάτων συνολικού μικτού βάρους άνω των πέντε τόνων από το χ/θ 169ο της Παλαιάς Εθνικής οδού Ηρακλείου  - Αγ. Νικολάου (οδός Ελ. Βενιζέλου - ύψος του ξενοδοχείου «Αρμονία» του ρεύματος κυκλοφορίας προς Μάλια) και καθ΄ όλο το μήκος της οδού έως και την συμβολή της με την οδό Ματθαίου Ζαχαριάδη (έναρξη σημείου εκτέλεσης έργων) με εξαίρεση τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμενικού Σώματος, Ελληνικής Αστυνομίας).

Οχήματα με μικτό βάρος άνω των πέντε τόνων που κατευθύνονται προς τον αστικό ιστό του δ.δ. Μαλίων ή και τον Αγ. Νικολάου Λασιθίου θα χρησιμοποιούν διαδοχικά το οδικό δίκτυο Παλαιά Εθν. Οδό Ηρακλείου/Αγ.Νικολάου (Ελ. Βενιζέλου)  - Γ.Βλαστού - Ν.Γραμματικάκη - Εμ.Τσαγκαράκη - Σαπουτιέ - Παλαιά Εθν. Οδό Ηρακλείου/Αγ.Νικολάου.

Οχήματα με μικτό βάρος κάτω των πέντε τόνων που κατευθύνονται από το Ηράκλειο προς τον αστικό ιστό του δ.δ. Μαλίων θα δύναται να κινούνται επί της Ελ. Βενιζέλου προς τη συμβολή αυτής με την οδό Ματθαίου Ζαχαριάδη.

Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Γ.Βλαστού, Ν.Γραμματικάκη, Εμ.Τσαγκαράκη, Μάχης  1868, Ιωσήφ Χατζηδάκη και Σαπουτιέ (η τελευταία από τη συμβολή της με την οδό Ιωσήφ Χατζηδάκη έως και την οδό Ελ. Βενιζέλου.)

Τη μονοδρόμηση της οδού Μάχης Κρήτης 1868 από τη συμβολή της με την οδό Μάχης Κρήτης και Ιωσήφ Χατζηδάκη έως και την συμβολή της με την οδό Σαπουτιέ με κατεύθυνση κυκλοφορίας από την Μάχη Κρήτης / Ιωσήφ Χατζηδάκη προς την οδό Σαπουτιέ.

Την μονοδρόμηση της οδού Ιωσήφ Χατζηδάκη από τη συμβολή της με την οδό Σαπουτιέ έως και την οδό  Εμ.Τσαγκαράκη με κατεύθυνση κυκλοφορίας από την οδό Σαπουτιέ προς την οδό Εμ.Τσαγκαράκη
Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάλια από τη συμβολή της Π.Ε.Ο. με την οδό Σαπουτιέ ήτοι χ/θ 173ο χλμ και καθ΄ όλο το μήκος της έως το σημείο εκτέλεσης των εργασιών.

Πάσης φύσεως οχήματα που κατευθύνονται από τον Άγ. Νικόλαο Λασιθίου προς το δ.δ. Μαλίων/Ηράκλειο θα χρησιμοποιούν διαδοχικά το οδικό δίκτυο Π.Ε.Ο. Ηρακλείου/Αγ.Νικολάου – Σαπουτιέ - Ιωσήφ Χατζηδάκη - Εμ.Τσαγκαράκη - Ν. Γραμματικάκη  - Ν.Βλαστού - Ελ.Βενιζέλου (Π.Ε.Ο. Ηρακλείου/Αγ.Νικολάου).

Οι παραβάτες της παρούσας απόφασης διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.2696/99(ΦΕΚ 57 Α) «περί κυρώσεως του ΚΟΚ», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ως πρώτη μέρα εφαρμογής των ως άνω ρυθμίσεων θα είναι η 1-12-205, ενώ εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν έως 20 Δεκεμβρίου 2015.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Δεύτερο μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο για δωρεάν rapid test

εοδυ πλατεία

Η πλατεία Ελευθερίας δεν θα είναι το μοναδικό σημείο, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο υπέυθυνος του ΕΟΔΥ για την Π.Ε Ηρακλείου Πάνος Μαματζάκης, από αύριο Τρίτη 20 Απριλίου 2021, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία, από συνεργείο του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης, πλησίον του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, και θα λειτουργεί 10.00-14.00, Κυριακή με Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός των μαθητών Λυκείου και τν εκπαιδευτικών, από σήμερα self test οφείλουν να κάνουν και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οπότε η επαλήθευση τυχόν θετικών τεστ, είναι επιβεβλημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Διαγραμμίσεις, κολονάκια και... αγανάκτιση στη Λεωφόρο Κνωσού (βίντεο-φωτο)

Ηράκλειο: Ξεχειλίζει η οργή για τα υδρόμετρα - Σπείρα... επαγγελματιών "χτυπά" ανελέητα

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς - Σταθερές οι εισαγωγές σε ΜΕΘ