Κρήτη

Κρουαζιερόπλοια από Οκτώβρη στο λιμάνι του Ηρακλείου

κρουαζιερόπλοιο ηράκλειο

Αποθαρρυντικά δυστυχώς, είναι τα μηνύματα που έρχονται για την επανεκκίνηση εντός του καλοκαιριού της ελληνικής κρουαζιέρας σύμφωνα με τον Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΗ Μηνά Παπαδάκη που μίλησε το πρωί στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη.

Ωστόσο – ανέφερε ο ίδιος – ότι διατηρούνται οι ελπίδες για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Ηρακλείου γύρω στον Οκτώβριο, ενώ το μόνο ενθαρρυντικό, είναι το γεγονός πως εκφράζεται ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για κρατήσεις το επόμενο έτος.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι φέτος δεν υπάρχει ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα εξαιτίας της αναστολής των δραστηριοτήτων του κλάδου, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοιού.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, όταν εταιρείες ακύρωναν τα ταξίδια τους, αναζητώντας λιμάνια για να αγκυροβολήσουν προσωρινά, με τον ανερχόμενο κλάδο της κρουαζιέρας να δέχεται τεράστια οικονομική ζημιά λόγω της πανδημίας.

Επίσης μεγάλη Κυπριακή Εταιρία, κρουαζιερόπλοια της οποίας επισκέπτονται κάθε χρόνο την Κρήτη, προχώρησε φέτος στην ακύρωση των κρουαζιέρων της ως τον Μάρτιο του 2021.

Παρ’ όλα αυτά όμως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ακόμη, αν η φετινή χρονιά είναι χαμένη για τον κλάδο της κρουαζιέρας. Ο Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ διαβλέπει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης της κρουαζιέρας και τονίζει ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός και συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων αρχών και των εκπροσώπων του κλάδου ώστε να επιτευχθεί η ομαλότερη δυνατή επαναλειτουργία της κρουαζιέρας στη χώρα.

Ως γνωστόν πρόκειται για ένα κλάδο ο οποίος αποφέρει εκατ. ευρώ στην ελληνική οικονομία κάθε χρόνο, όπως και χιλιάδες θέσεις εργασίας.

(φωτογραφία: αρχείο ekriti)

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό