Κρήτη

Κρήτη - ΒΟΑΚ: Επί τόπου αυτοψίες για την κατασκευή του νέου δρόμου (φωτό)

Ο κ.Ξυλούρης με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας

Αντίστροφη μέτρηση για την γνωμοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης επι της μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων διαφόρων τμημάτων του νέου ΒΟΑΚκαθώς ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες από στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, σε διάφορα σημεία απ΄όπου θα περάσει ο νέος δρόμος.

Για την εξέλιξη αυτή μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Ξυλούρης τονίζοντας ότι τα αποτελέσματα θα συζητηθούν στο Περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης στις αρχές Νοεμβρίου.

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη χάραξη του δρόμου στην περιοχή των Λινοπεραμάτων λόγω των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ αλλά και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων καθώς σύμφωνα με τον κ. Ξυλούρη θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση για την απομάκρυνσή τους.

Επίσης ένα άλλο σημείο που πρέπει να αναλυθεί περισσότερο είναι οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας αφού δε διασφαλίζεται η παράλληλη διέλευση από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο, μέσω του δήμου Μαλεβιζίου και των πρόσφατα κατασκευασμένων κόμβων, αλλά όλοι θα κατευθύνονται μέσα από το νέο δρόμο.

Σημεία όπου έγιναν αυτοψίες
Σημεία όπου έγιναν αυτοψίες

Ο ίδιος σημείωσε ότι ουσιαστικά, ο νέος δρόμος θα ‘πατάει’ πάνω στον υφιστάμενο, θα αλλάξουν τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά και ο κόμβος της Αγίας Πελαγίας θα υποστεί μια αλλαγή, έτσι δεν θα είναι όπως είναι σήμερα. Δηλαδή, εν ολίγοις, θα γίνουν κι άλλα, παράλληλα έργα, για να υπάρξει η προβλεπόμενη διέλευση των οχημάτων.

Από τις αυτοψίες που έγιναν
Από τις αυτοψίες που έγιναν

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τα τεχνικά έργα που πρέπει να γίνουν από Σίσσες έως το Φόδελε προβλέπονται 3 σήραγγες μήκους 4.392 μέτρων (2.752 + 457 + 1183 μέτρα διπλού κλάδου, 7 γέφυρες με συνολικό μήκος 1.053 μέτρα (151 μέτρων+ 151 + 45 +330 + 120 + 145 +111μέτρων) .Το σύνολο του μήκους γεφυρών και σηράγγων σε αυτό το τμήμα του ΒΟΑΚ είναι 5.445 μέτρα.

Φόδελε - Λινοπεράματα

Σε αυτό το τμήμα θα κατασκευαστούν 8 σήραγγες συνολικού μήκους 3.265 μέτρων

(1117 + 606 + 218 + 176 + 215 + 350 + 425m + 158 , 3 Σήραγγες συνολικού 2.148 μέτρων, 5  σήραγγες ανοιχτής εκσκαφής των 1.117 μέτρων

Επίσης 9 γέφυρες συνολικού μήκους 1.585 μέτρων (322+ 68 + 416 +133 + 106 + 212 +56 + 120 +142). Το σύνολο γεφυρών και σηράγγων στο τμήμα αυτό φτάνουν τα 4.850 μέτρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το σημείο η νέα χάραξη παρακάμπτει τις στροφές του παλιού δρόμου ανεβαίνοντας τη Λυγαριά και με σήραγγες περνά ο νέος ΒΟΑΚ πίσω από το Παλαιόκαστρο.

Διαβάστε επίσης:

Αρκαλοχώρι: Αγωνία και για την τοπική επιχειρηματικότητα

Ηράκλειο: Αγανάκτηση, νεύρα και κορναρίσματα στον Αη Γιάννη Χωστό (φωτο)

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Τον "έπιασαν" με την κάνναβη

κάνναβη

Συνελήφθη χθες (01.12.2021) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποίησαν έλεγχο στον ημεδαπό, κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης.

φώτο αρχείου

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός: Στην Κρήτη το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Κρήτη: Βουτιά θανάτου από τα 138 μέτρα, για γνωστό επιχειρηματία

ESPA BANNER