Κρήτη

Κρήτη: Νέο λουκέτο σε μπαρ λόγω συνωστισμού

διασκέδαση

Στη βεβαίωση παράβασης για συγχρωτισμός δεκάδων όρθιων πελατών και μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικές δυνάμεις στα Χανιά.

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση, οι αρχές πραγματοποίησαν έλεγχο σε νυχτερινό κατάστημα της εστίασης-μπαρ στην πλατεία του Πλατανιά, όπου διαπίστωσαν σημαντικές παραβάσεις στους κανόνες για τη λειτουργία τέτοιων χώρων, με αρκετούς πελάτες να είναι όρθιοι εντός του χώρου.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr στο κατάστημα επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ και ανεστάλη η λειτουργία του για 15 ημέρες όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, οι αστυνομικές αρχές επέβαλλαν στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης επιπλέον και διοικητικό πρόστιμο της τάξεως την 500 ευρώ για παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς η επιχείρηση εκμεταλλευόταν αυθαίρετα και δημόσιο χώρο χωρίς την απαραίτητη άδεια, ήτοι είχε απλώσει τραπεζοκαθίσματα παράνομα στο πεζοδρόμιο έξωθεν της επιχείρησης.

Κόσμος

Τα μπαρ στη Φινλανδία θα κλείνουν στη μία τα το πρωί

Φινλανδία

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας αποφάσισε να κλείνουν όλα τα μπαρ και τα εστιατόρια στη 1 το πρωί ενώ η πώληση αλκοόλ θα σταματάει από τα μεσάνυχτα, αρχής γενομένης από τις 8 Οκτωβρίου, με στόχο να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19.

«Οι πληροφορίες που παρείχαν οι αρχές είναι ανησυχητικές (…) Ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ραγδαία», είπε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών Κρίστα Κούριου, εξηγώντας την απόφαση αυτήν.

Σύμφωνα με την υπουργό, οι τοπικές αρχές θα έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν αν τα εστιατόρια και τα μπαρ θα πρέπει να κλείνουν ακόμη νωρίτερα, στις 23.00 το βράδυ και να σταματούν τις πωλήσεις αλκοόλ από τις 22.00, στις περιοχές εκείνες όπου παρατηρείται ταχεία εξάπλωση του νέου κορvνοϊού.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στη Φινλανδία είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη εδώ και μήνες. Σήμερα, οι υπηρεσίες υγείας ανακοίνωσαν 149 νέα κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός εδώ και πολλούς μήνες.

Από την αρχή της πανδημίας, τον Μάρτιο, στη χώρα έχουν καταγραφεί 345 θάνατοι και 9.892 κρούσματα της Covid-19, τα 1.016 εκ των οποίων τις τελευταίες 15 ημέρες.