Κρήτη

Κρήτη: Νέα πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας

Φωτό αρχείου

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Σάββατο 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (42.916) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

· (18) παραβάσεις και (1) σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (2) καταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στην Ήπειρο.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (885) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (73) άτομα.

· (11) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία (4) στην Αττική, (2) σε Δυτική Ελλάδα και από (1) σε Θεσσαλονίκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Νότιο Αιγαίο και Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (189) σχετικές παραβάσεις.

· (221) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

 (36) στη Θεσσαλονίκη,

(33) στη Στερεά Ελλάδα,

 (27) στα Ιόνια Νησιά,

 (26) στην Κεντρική Μακεδονία,

 (24) στην Ήπειρο,

 (18) στο Βόρειο Αιγαίο,

 (13) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

 (10) στο Νότιο Αιγαίο,

 (7) στην Κρήτη,

 (7) στη Δυτική Μακεδονία,

 (7) στη Θεσσαλία,

 (6) στην Αττική,

 (4) στην Πελοπόννησο και

 (3) στη Δυτική Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (21.388) παραβάσεις και επιβλήθηκαν (21.372) διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ και (16) των (300) ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κρήτη

Έγκλημα στην Κρήτη: Στραγγάλισαν γυναίκα!

περιπολικό

Μπροστά σε μία ανθρωποκτονία βρέθηκαν πριν λίγες ώρες οι Αστυνομικές Αρχές των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα άγριας δολοφονίας στο σπίτι της στο   Πασακάκι Χανίων.

Το άψυχο σώμα της 79χρονης, το οποίο έφερε εμφανή σημάδια στραγγαλισμού, εντοπίστηκε αργά χθες βράδυ από γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας από την οποία είχε ζητηθεί να πάει και να αλέγξει το σπίτι καθώς η κόρη του 80χρονου συντρόφου της 79χρονης, τους καλούσε στο τηλέφωνο και τους μπορούσε να τους βρει. 

Όταν η γειτόνισσα με τη βοήθεια κλεδαρά΄κατάφερε να μπει στο σπίτι, βρέθηκε μπροστά στο σοκαριστικό θέαμα της δολοφονημένης γυναίκας. 

Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. 

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Αστυνομία αναζητά και τον ηλικιωμένο σύντροφο της άτυχης γυναίκας ο οποίος τις τελευταίες ώρες, έχει φύγει από την περιοχή.