Κρήτη

Κρήτη: Νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και λουκέτο σε 2 μπαρ

μάσκα ηράκλειο

Νέα πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και υπέρβαση ωραρίου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, επιβλήθηκαν χθες Παρασκευή, μετά από ελέγχους της αστυνομίας σε όλη την Κρήτη.

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν 11 πρόστιμα σε εργαζόμενους διαφόρων επιχειρήσεων οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα, στα Χανιά σε 8 πεζούς και στο Ρέθυμνο σε έναν εργαζόμενο.

Επίσης πρόστιμο 10.000 ευρώ επιβλήθηκε σε δύο μπαρ στη Χερσόνησο και στο Ρέθυμνο που έκαναν υπέρβαση ωραρίου, ενώ θα μπει λουκέτο και στις δύο επιχειρήσεις για 3 ημέρες.

 

Κρήτη

Κρήτη - Αποκλειστικό: Κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυροσβεστική

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κρήτης επιβεβαιώθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ekriti.gr, το κρούσμα αφορά συμβασιούχο πυροσβέστη που υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Περάματος στο Ρέθυμνο.

Το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα. Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα πραγματοποιηθούν τεστ κορωνοϊού για να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί και άλλοι πυροσβέστες, ενώ στο κτίριο έγινε ήδη απολύμανση. Στον πυροσβέστη που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ιχνηλατούνται ήδη οι επαφές του, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Γαράζου θα καλύπτει επιχειρησιακά το Π.Κ. Περάματος, ενώ το αντίστοιχο του Γαράζου θα καλύπτεται επιχειρησιακά από το Κλιμάκιο των Ανωγείων.