Κρήτη

Κρήτη: "Μυστήριο" με την επιβολή προστίμων σε πρατηριούχους υγρών καυσίμων

βενζίνη

Φως στην υπόθεση με τα πρόστιμα τα οποία, βάσει ανακοίνωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν επιβληθεί σε ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποί τους δηλώνουν άγνοια για το θέμα,  επιχείρησε να ρίξει το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν,  διαπιστώθηκε «αύξηση του περιθωρίου κέρδους με τη διατήρηση των τιμών σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα» και στους παραβάτες- ιδιοκτήτες πρατηρίων στην περιφέρεια Κρήτης- επιβλήθηκαν στις 20 Μαρτίου πρόστιμα συνολικού ύψους 60.000 ευρώ.  

 

Όπως δήλωσαν κατηγορηματικά σήμερα στο Ράδιο Κρήτη τόσο ο πρόεδρος πρατηριούχων ν. Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης όσο και ο πρόεδρος πρατηριούχων ν. Λασιθίου Παντελής Επιτροπάκης, δεν τους έχει γνωστοποιηθεί κάτι τέτοιο από τους συναδέλφους τους. Δηλαδή, ουδείς γνωρίζει σε ποιους επιβλήθηκαν οι κυρώσεις. Εξέφρασαν δε δημόσια την έκπληξή τους και τον προβληματισμό τους για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιβολή των προστίμων- εάν όντως αυτά έχουν επιβληθεί. 

Όπως εξήγησαν, δεν υπάρχουν θεσμοθετημένα κριτήρια τα οποία καθορίζουν τα ποσοστά κέρδους για τα πρατήρια υγρών καυσίμων. Οι τιμές διαμορφώνονται από την ελεύθερη αγορά και ο κρατικός παρεμβατισμός εξαντλείται στην επιβολή πλαφόν και σε κυρώσεις στην περίπτωση εναρμονισμένων πρακτικών-καρτελ ( όταν δηλαδή οι πρατηριούχοι μιας περιοχής συνεννοούνται μεταξύ τους και συνδιαμορφώνουν τις τιμές) όπως συνέβη πρόσφατα στο νησί της Καρπάθου. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αυγενάκης: Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας για τις ζημιές από τους σεισμούς (φωτο)

αυγενάκης σεισμός αρκαλοχώρι

Τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021, το απόγευμα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο κ. Αυγενάκηςπραγματοποίησε σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Αρκαλοχωρίου με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανώλη Φραγκάκη, τους αντιδημάρχους, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Μανώλη Παραβολιδάκη, παρουσία του Προέδρου της ΝΟΔΕ, Βαγγέλη Καρκανάκη και τοπικών παραγόντων, αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών και τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στις πληγείσες περιοχές.

Τα
Τα "αποτυπώματα" του περάσματος του Εγκέλαδου σε σπίτια και καταστήματα

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε σφαιρικά για την κατάσταση και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η τοπική αυτοδιοίκηση προς τα Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να υπάρξει άμεση αρωγή της Πολιτείας στην τοπική κοινωνία.

O κ. Αυγενάκης συνομιλεί με κατοίκους
O κ. Αυγενάκης συνομιλεί με κατοίκους

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ελέγξει έως τώρα 120 κτήρια εκ των οποίων 71 έχουν κριθεί ακατάλληλα και οι έλεγχοι, όπως και η σεισμική δραστηριότητα, συνεχίζονται.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τη δημοτική αρχή και άκουσε τους κατοίκους
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ενημερώθηκε για την κατάσταση από τη δημοτική αρχή και άκουσε τους κατοίκους

Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης,μαζί με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη,επισκέφθηκε τις γύρω περιοχές, με τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους κατοίκους που ζουν υπό διαρκή αγωνία, τους διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση είναι δίπλα τους, πανέτοιμη να συμπαρασταθεί σε οτιδήποτε χρειάζεται κι εκείνοι τον ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκριση και το ενδιαφέρον.

στιγμιότυπο από την σύσκεψη
στιγμιότυπο από την σύσκεψη

Ευρύτατη σύσκεψη, για την παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα, θα πραγματοποιηθεί και μεθαύριο Σάββατο στο Αρκαλοχώρι. Θα συνεδριάσει το Συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, παρουσία του Προέδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Δρ. Ευθύμη Λέκκα για να εκτιμήσει περαιτέρω την κατάσταση και να σχεδιάσει άμεσες δράσεις.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμοί στο Ηράκλειο - Λέκκας: Δεν αποκλείεται νέα δόνηση 5,2 Ρίχτερ

Τσελέντης: Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα