Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τι δείχνουν οι τελευταίες αναλύσεις στα αστικά λύματα

φωτο αρχείου

Νέα στοιχεία από τα δείγματα στα αστικά λύματα από 5 δήμους της Κρήτης για την πορεία του κορωνοιού προκύπτουν από τις αναλύσεις της τελευταίας εβδομάδας στην μελέτη που διενεργεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με τις ΔΕΥΑ των περιοχών αυτών.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το Μανόλη Αργυράκη η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας – Ανθρωποζωονόσων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονική Υπεύθυνη Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης κ. Άννα Ψαρουλάκηαπό τους ελέγχους που ξεκίνησαν στις 18 Νοεμβρίου προκύπτουν στοιχεία όμως είναι νωρίς ακόμη για να εξαχθούν συμπεράσματα επειδή το χρονικό διάστημα είναι μικρό.

Σε γενικές γραμμές όμως είπε ότι υπάρχει μια τάση για σταθεροποίηση του ιικού φορτίου.

Την τελευταία εβδομάδα όμως στις αναλύσεις των δειγμάτων από τα αστικά λύματα του δήμου Αγίου Νικολάου  διαφαίνεται μια περαιτέρω επιβάρυνση κάτι που δεν είχε καταγραφεί πριν από 10 ημέρες όπου τα δείγματα έδειχναν μηδενικό φορτίο.

 

Όσον αφορά το Ηράκλειο τα στοιχεία δείχνουν σταθεροποίηση ή και μείωση του ιικού φορτίου.

Οι δειγματοληψίες γίνονται δύο φορές την εβδομάδα και μέχρι τώρα έχουν ληφθεί από 5 έως 7 δείγματα στους Δήμους που μετέχουν στη μελέτη.

Διαβάστε επίσης: Κρήτη: Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα (βίντεο)

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσαγωγές αντιεξουσιαστών - Απετράπη η πορεία

ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο

Η πρωϊνή ένταση στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ αστυνομίας και ομάδων αντιεξουσιαστών και άλλων συλλογικοτήτων, που επιχείρησαν να κάνουν πορεία για συμπαράσταση στον αρχιεκτελεστή της 17 Νοέμβρη, Κουφοντίνα (εκτέλεσε εν ψυχρώ 11 άτομα και καταδικάστηκε 11 φορές σε ισόβια), είχε ως αποτέλεσμα την προσαγωγή 5 ατόμων (μέχρι στιγμής) και ταυτόχρονα την ματαίωση της πορείας.

Από την πορεία των ατόμων στα στενά της πόλης
Από την πορεία των ατόμων στα στενά της πόλης

 

Στη συνέχεια, τα άτομα που ανήκουν σε συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, προσέφυγαν σε πάρκα και πλατείες περιμετρικά του κέντρου του Ηρακλείου και οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν για την διάλυσή τους.

η ένταση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών
η ένταση στη συνέχεια επικεντρώθηκε στην πλατεία των Λιονταριών

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η αστυνομία φέρεται αποφασισμένη να διαλύσει όλες τις εστίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, που δρουν παραβατικά στο Ηράκλειο.

Ταυτόχρονα, μετά την σύλληψη 3 ατόμων που θεωρούνται υπεύθυνα για τους βανδαλισμούς στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η αστυνομία ταυτοποίησε και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση και αναμένεται η σύλληψή τους.

Ειδήσεις σήμερα 

"Τέλος καλό, όλα καλά" με τη φωτιά στη Βιάννο

Παραιτήθηκε από κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Χρήστος Ταραντίλης

Κρήτη - κορωνοϊός: Ανησυχία από τα πολλά κρούσματα και τους θανάτους