Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Ο ανεμβολίαστος πελάτης "έκλεισε" καφετέρια

καφετέρια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα πρόστιμα.

Στο Ηράκλειο βεβαιώθηκε σε καφετέρια πρόστιμο 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών, γιατί βρέθηκε πελάτης χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test.

Στα Χανιά η μη χρήση μάσκας κόστισε από 300 ευρώ σε 3 υπαλλήλους μίνι μάσκετ και σούπερ μάρκετ καθώς και σε έναν υπάλληλο φαρμακείου, ενώ πρόστιμο θα πληρώσει και ο ιδιοκτήτης ταβέρνας που δεν είχε αναρτήσει την πινακίδα με τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων.

Στο Ρέθυμνο βεβαιώθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε 3 υπαλλήλους αρτοποιίων και στο Λασίθι σε έναν πελάτη σούπερ μάρκετ.

Σε όλη την Κρήτη το τελευταίο 24ωρο έγιναν 2.271 έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "ΟΧΙ" των Ελλήνων

Ηράκλειο: Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, στην ίδια οδό

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέες καταγγελίες και αναπάντητα ερωτηματικά για τη ΔΕΠΑΝΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου

Μετά από συνεδρίαση 5 ωρών του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και εν μέσω εντάσεων μεταξύ της δημοτικής αρχής του Βασίλη Λαμπρινού και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την ΔΕΠΑΝΑΛ, δεν δόθηκαν ουσιαστικές απαντήσεις στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Και συγκεκριμένα:

  • Γιατί τα δημοτικά καταστήματα που λειτουργεί η επιχείρηση σε ιδιαίτερα «εμπορικά» σημεία, είναι ζημιογόνα;
  • Γιατί η ΔΕΠΑΝΑΛ εξακολουθεί να προσλαμβάνει προσωπικό και μάλιστα με απ ευθείας αναθέσεις και όχι με διαγωνισμό;
  • Γιατί δεν ξεκαθάρισε το πως η δημοτική επιχείρηση ήταν ζημιογόνα το 2019, μια χρονιά όπου κατά γενική ομολογία ήταν καλή και σε σχέση με την αγορά και με τον τουρισμό;
  • Δεν ξεκαθάρισε επίσης – παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης – το κόστος λειτουργίας του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες της πρώην προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Ευαγγελίας Σχοιναράκη, η οποία επανέλαβε τα «παράκεντρα εξουσίας στα οποία δεν υπέκυψε». Παράλληλα, κατήγγειλε πως κατά την διάρκεια της θητείας της, της ζητήθηκε να πληρωθεί τιμολόγιο ιδιωτικής εταιρείας που αφορούσε σε μπετό το οποίο χρησιμοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου!

Αξίζει να σημειωθεί πως στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και η νυν πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης κ. Στέλλα Αρχοντάκη, λέγοντας πως της προσκομίστηκε το σχετικό τιμολόγιο και επίσης αρνήθηκε να το υπογράψει, συνέστησε μάλιστα στην εταιρεία να προσφύγει στην Δικαιοσύνη προκειμένου να εξοφληθεί…

Διάχυτα ήταν την ίδια ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου τα ερωτήματα για το ποιος έδωσε την εντολή (αν την έδωσε) για αυτή την δαπάνη και ποιος μερίμνησε ώστε το επίμαχο τιμολόγιο να καταλήξει στην πολύπαθη Δημοτική Επιχείρηση.

Το βέβαιο είναι πως ο απόηχος της αποψινής συνεδρίασης θα κρατήσει για πολύ, γιατί παρά την 5ωρη διαδικασία, μάλλον περισσότερες απορίες δημιουργήθηκαν παρά απαντήσεις δόθηκαν στα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί, πως μετά από αυτή την εξέλιξη, η προγραμματισμένη (ξεχωριστή) συνεδρίαση που επρόκειτο να ακολουθήσει για το μείζον ζήτημα των δημοτικών τελών, αναβλήθηκε!

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - ΔΕΠΑΝΑΛ: Προβληματισμός και ανησυχία από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Ηράκλειο: Επί τάπητος οι αυξήσεις - φωτιά στα δημοτικά τέλη

Ηράκλειο: Κοινή πρόταση για τα δημοτικά τέλη του 2022 από την αντιπολίτευση

ESPA BANNER