Κρήτη

Κρήτη: Κοινωνικές εκδηλώσεις με πάνω από 1.000 άτομα, σα να μην υπάρχει κορωνοϊός!

πανηγύρι

Επαναλαμβάνονται οι πολυπληθείς κοινωνικές εκδηλώσεις στην Κρήτη εν μέσω καλοκαιριού αλλά και έξαρσης των κρουσμάτων, και ενώ είναι προ των πυλών νέα μέτρα.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι τα πολυπληθή γλέντια στο νησί δεν σταμάτησαν ποτέ, παρά τις απαγορεύσεις και τα αυστηρά πρόστιμα. Και γίνονται τα "στραβά μάτια" από τις Αρχές, σε μία συνήθεια που συνεχίζεται ...σαν να είναι 2019!

Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου ο επιχειρηματίας της εστίασης Θοδωρής Καλαθάκης κατήγγειλε ότι σχεδιάζονται κοινωνικές εκδηλώσεις σε χωριά, της τάξης των 1.000 και 1.500 ατόμων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δελτα!

Ο κ. Καλαθάκης υπογράμμισε ότι στα καταστήματα που φιλοξενούν κοινωνικές εκδηλώσεις, τα μέτρα προστασίας είναι αυστηρά, όπως ακριβώς τα επιβάλλουν τα πρωτόκολλα, κάτι που δεν ισχύει σε μια υπαίθρια εκδήλωση που δεν επιτηρείται από κανέναν, και οι αγκαλιές, τα φιλιά και οι χοροί... δίνουν και παίρνουν.

"Με αυτά που λέω κάνω κακό στη δουλειά μου, αλλά το προτιμώ από το να καταστραφεί η Κρήτη και όλη η χώρα", είπε ο επιχειρηματίας, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου, ότι αν δεν μπει κάποιο φρένο, ο Αύγουστος θα είναι πολύ κακός από όλες τις απόψεις.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πρόστιμα σε σερβιτόρους και επιχειρηματίες

Λουμπούνης στο Ράδιο Κρήτη: Τα εμβόλια προστατεύουν από τη νοσοκομειακή νοσηλεία

Ηράκλειο: Νέα φωτιά σε εξέλιξη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνταξιούχοι Ηρακλείου: Κινητοποιήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο

Συνταξιούχοι

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου προσυπογράφει την ακόλουθη ανακοίνωση της ΣΕΑ με φόντο τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους άνων των 60 ετών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς και τα πρόστιμα που θα τα συνοδεύουν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Η Kυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της, ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό..

Στοχεύοντας κύρια στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών (στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι) θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!!

Η Κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών.

Και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στο λαό. Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό.

Απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους να φορούν μάσκες κλπ, να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία, και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Στις 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. ΟΧΙ στα νέα χαράτσια στις συντάξεις. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να αποδοθούν τώρα οι 13η και 14η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Λασίθι: 13ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο τον Οκτώβριο του 2022

ESPA BANNER