Κρήτη

Κρήτη: Η γύμνια του Κέντρου Υγείας και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές

κέντρο υγείας

Το τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στον Κερατόκαμπο, με θύμα έναν 22χρονο αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη γύμνια και τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, όταν το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν στο συνεργείο και ο γιατρός, με ασθενοφόρο που επιστρατεύτηκε από το... Αρκαλοχώρι, έφτασε στον τραυματία μετά από δύο και πλέον ώρες. Η Βιάννος "έβγαλε" στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, τους κ.κ. Βαρδάκη, Ηγουμενίδη και Μιχελογιαννάκη, οι οποίοι, δεν πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι, για την κατάσταση, η οποία γίνεται ολοένα και χειρότερη με το πέρασμα των χρόνων. Οπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση, είχαν επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και του ζήτησαν, τι άλλο, τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας:

«Οι πολίτες της Βιάννου για άλλη μια φορά ήρθαν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα που επιφέρει η πλήρης αποψίλωση και η ολοκληρωτική παραμέληση και των υπηρεσιών  που διαθέτει. Η απαξίωση του Κέντρου Υγείας Βιάννου, η υποστελέχωση του και η έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής ήρθαν ξανά στην επικαιρότητα, με το τροχαίο που συνέβη στον 22χρονο νεαρό από το Λουτράκι του Δήμου Βιάννου. Τα τελευταία χρόνια, όλα τα γραφεία των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας, έχουν γεμίσει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις των βουλευτών της Κρήτης, με επιστολές διαμαρτυρίας τόσο του Δημάρχου, όσο και φορέων της περιοχής, αποτέλεσμα όμως δυστυχώς δεν υπήρξε. Οφείλουμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος και να πράξουμε αναλόγως. Η άμεση στελέχωση και ο εξοπλισμός Κέντρου Υγείας Βιάννου, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, είναι επιβεβλημένη. Ας μην ξεχνάμε την πρόταση για σταθμό ΕΚΑΒ στη Μάρθα», δήλωσαν οι βουλευτές.
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER