Όπλα μέσα σε σπίτι στο Ρέθυμνο εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την παράνομη οπλοκατοχή, οδηγώντας στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα.
Η επιχείρηση στήθηκε χθες το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου και της ΟΠΚΕ, σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, μετά από σχετικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.
Κατά την έρευνα στο σπίτι του 38χρονου και στους γύρω χώρους, οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα και εξαρτήματα. Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι, έξι γεμιστήρες, 128 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, καθώς και δεκάδες κάλυκες (111 συνολικά), μαζί με επιπλέον εξαρτήματα όπως βάσεις γεμιστήρων, πλαστικές λαβές, σκοπευτικό τύπου red dot και φακό που προσαρμόζεται σε όπλο.
Ο 38χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πίσω από τους αριθμούς και τις κατασχέσεις, οι αρχές βλέπουν μια ακόμη υπόθεση που εντάσσεται στο γενικότερο «σήμα συναγερμού» για την παράνομη οπλοκατοχή στην Κρήτη — ένα ζήτημα που, όσο κι αν επαναλαμβάνεται, εξακολουθεί να απασχολεί έντονα τις διωκτικές υπηρεσίες στο νησί.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Στην Εντατική 40χρονος μετά από ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι