Κρήτη

Κρήτη: Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις ενόψει της επίσκεψης Πομπέο

Μάικ Πομπέο

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, ενόψει της επίσκεψης στη Βάση της Σούδας, του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο:

Τις επόμενες μέρες επισκέπτεται τη χώρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο με ιδιαίτερο σταθμό της επίσκεψης τη βάση της Σούδας.

Η επίσκεψη γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία για την έκβαση του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας- Τουρκίας. Στόχος της επίσκεψης να αξιοποιήσει αυτόν τον (αντιδραστικό και επικίνδυνο για τους λαούς) ανταγωνισμό για την απώθηση της Ρωσίας και τη συνολική υπηρέτηση των σχεδίων των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ- ΓΑΛΛΙΑΣ- ΚΙΝΑΣ- ΑΓΓΛΙΑΣ- ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή. Η εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια γεννά θανάσιμους πολεμικούς κινδύνους για το λαό που μόνο συμφέρον του και επιτακτική ανάγκη είναι η επιδίωξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης με όλους τους γύρω λαούς. Όρος γι’ αυτό είναι η μαζική λαϊκή εναντίωση στην ιμπεριαλιστική επέμβαση, στη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο και στους τυχοδιωκτισμούς της ντόπιας αστικής τάξης.

Οι ιμπεριαλιστές είναι εμπρηστές του πολέμου και της καταστροφής χωρών και λαών. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. Αναγκαίο είναι το μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καλεί συλλογικότητες, οργανώσεις και κάθε αγωνιστή του αντιπολεμικού και μαζικού κινήματος της πόλης σε ανοικτή σύσκεψη την Τετάρτη 23-9-2020 στις 7.00μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των λαών για τη διοργάνωση κινητοποίησης ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψεκασμός δακοκτονίας στους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού

ψεκασμος

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι την Tετάρτη 21-10-2020 θα ξεκινήσoυν Γενικοί Δολωματικοί Ψεκασμοί  στα παρακάτω Δ.Δ του Δήμου Γόρτυνας:

Aπεσωκάρι, Βασιλικά Ανώγεια, Πλώρα, Βασιλική και Μιαμού . 

Επίσης:

• Τρίτη 20/10/2020 σε Ρουφά – Πλουτή  

• Τεταρτη 21/10/2020 σε Μορόνι, Τυμπάκι, Πόμπια, Πέρι, Πιτσίδια & Σκούρβουλα  

• Πέμπτη 22/10/2020 σε Αληθινή, Καμηλάρι, Κουσέ, Πετροκεφάλι και Σίβα.  

• Σάββατο 24/10/2020 σε   Μοίρες.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός