Κρήτη

Κρήτη: Έφυγαν στο εξωτερικό οι αναισθησιολόγοι - Οι αιτίες για τα προβλήματα στα χειρουργεία

χειρουργείο

Στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται αναφορικά με τα τακτικά χειρουργεία στα νοσοκομεία της Κρήτη εξαιτίας της έλλειψης αναισθησιολόγων αναφέρθηκε η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

Το πρόβλημα σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη οφείλεται στην φυγή στο εξωτερικό γιατρών με αυτή την ειδικότητα αλλά και στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την ειδικότητα από σπουδαστές της Ιατρικής όπως επίσης και για την παθολογία.

Η πολιτεία προκηρύσσει θέσεις αλλά το ενδιαφέρον είναι μειωμένο με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολλές φορές η μετακίνηση αναισθησιολόγων για να καλυφθούν τα κενά σε νοσοκομεία της Κρήτης όπως του Ρεθύμνου και να δημιουργούνται προβλήματα στην εκτέλεση χειρουργείων όπως στο Βενιζέλειο.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο έχει 8 αναισθησιολόγους και αναμένεται προκήρυξη για άλλους 4 είπε η κ. Μπορμπουδάκη τονίζοντας ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί σε κεντρικό επίπεδο ενώ θα επιδιώξει και συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς οι περισσότεροι νέοι γιατροί προτιμούν επεμβατικές ειδικότητες

Σύμφωνα με την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου οι αναισθησιολόγοι είχαν επισημάνει εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, που έχει ως συνέπεια να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία και να μην λειτουργεί κάποιες μέρες η χειρουργική αίθουσα.

Είναι χαρακτηριστικό,τονίζεται ότι στις λίστες για χειρουργεία (που χρήζουν αναισθησιολόγο) του Βενιζελείου περιλαμβάνονται 2493 ασθενείς, με αποτέλεσμα η αναμονή να είναι πολύμηνη και να καθυστερεί η θεραπεία τους.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER