Κρήτη

Κακοκαιρία-Δήμος Χερσονήσου: Εικόνες καταστροφής αποκάλυψε το φως της ημέρας (φωτο)

Πέτρες, λάσπες και σκουπίδια κάλυψαν τα πάντα

Η κακοκαιρία που χτύπησε για τρίτη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες τον Δήμο Χερσονήσου, προκάλεσε τεράστιες καταστροφές και ασύλληπτες εικόνες, πραγματικά πρωτόγνωρες για την περιοχή.

Δρόμοι εξαφανίστηκαν, αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα μέσα σε λάσπη και νερό, κάτοικοι βλέπουν τα σπίτια του κατεστραμμένα από την δύναμη του νερού και η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων.

 

Το νερό εισέβαλε στα σπίτια και κάλυψε τα πάντα
Το νερό εισέβαλε στα σπίτια και κάλυψε τα πάντα

Σε εξέλιξη βρίσκονται και σήμερα δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ο Διοικητής του Α' Πυροσβεστικού Σταθμού Μιχάλης Σεληνιωτάκης, ζήτησε λίγη υπομονή από τους πληγέντες, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές.

Εικόνα καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας
Εικόνα καταστροφής αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας

Εκατοντάδες τόνοι σκουπίδια και φερτά υλικά έχουν καλύψει τους δρόμους, τα σπίτια, τις αυλές, μετά την υποχώρηση των νερών.

Αυτοκίνητα παρασυρμένα από τους τόνους νερού και λάσπης
Αυτοκίνητα παρασυρμένα από τους τόνους νερού και λάσπης
Τα σπίτια βούλιαξαν μέσα στη λάσπη
Τα σπίτια βούλιαξαν μέσα στη λάσπη

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη ο Μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε χθες στα Μάλια, είναι ότι μέσα σε λιγότερο από 12 ώρες, έπεσαν 367 χιλιοστά βροχής, όσα δηλαδή, μέσα σε ένα χρόνο!

 

 

Ελλάδα

Δριμύ ψύχος έφερε ο "Λέανδρος": Πού έφτασε τους -17,8 βαθμούς η θερμοκρασία

παγετός

Δριμύ ψύχος επικράτησε το πρωί της Κυριακής, ιδιαίτερα στα βόρεια και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από το κύμα κακοκαιρίας "Λέανδρος". Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης και ήταν ίση με -17,8 βαθμούς Κελσίου.

Οι αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τις επόμενες χαμηλότερες θερμοκρασίες σε Όλυμπο-'Αγιο Δημήτριο (-17,2), Νέο Καύκασο Φλώρινας (-16,1), Βαρικό Φλώρινας (-15,8), Βλάστη Κοζάνης (-15,8) και Κοιλάδα Κοζάνης (15,7 βαθμοί).

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν η ελάχιστη θερμοκρασία έφθασε τους -18,7 βαθμούς Κελσίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ήρθαν και στην Ελλάδα τα rapid test αντιγόνου με δείγμα σάλιου

Γεωργιάδης: Παραμένουν «πληττόμενες» οι επιχειρήσεις που ανοίγουν από Δευτέρα