Κρήτη

Κακοκαιρία - Δήμος Χερσονήσου: Απεγκλώβισαν ετοιμόγεννη γυναίκα

δήμος χερσονήσου κακοκαιρία

 

Το πρώτο φως της ημέρας, βρίσκει τους κατοίκους του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου να μετρούν πληγές από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας. Η θλίψη, ο πόνος και η αγωνία για το αύριο, κυριαρχούν, ωστόσο παρά τη δύναμη των καιρικών φαινομένων, το μόνο θετικό είναι ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Οι εκκλήσεις για βοήθεια χθες, έπεφταν "βροχή". Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχθηκε μόνο από τον δήμο Χερσονήσου 450 κλήσεις!

Εγιναν από την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, 79 διασώσεις, σε 56 ενήλικους και 23 ανήλικους ανάμεσά τους και ένα βρέφος. Χθες το βράδυ μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της υπηρεσίας για ετοιμόγεννη γυναίκα, στην Ανάληψη Χερσονήσου, προκειμένου να μεταβεί στο μαιευτήριο για τον τοκετό.

Οι πυροσβέστες έκαναν 75 αντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα και εκκρεμούν άλλες 85 συνολικά επιχείρησαν χθες 80 άτομα με 27 οχήματα.

Στο νομό Ρεθύμνου έγιναν 8 διασώσεις μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού. Σε όλο το νομό επιχείρησαν 30 άνδρες με 14 οχήματα, ενώ τη τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε 120 κλήσεις.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης παραμένουν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα (φωτογραφίες)

Πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου

Μία ακόμα πορεία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, περνώντας από την οδό 1821, υπό το άγρυπνο βλέμμα της αστυνομίας.

Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Ηράκλειο
Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται στον σε ανάλογη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα προσήχθη και ο γιος του Κουφοντίνα, Έκτορας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου (vid)

Κρήτη - κορωνοϊός: Ζητούν 60 εκατ. ευρώ για τη στήριξη πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου - κορωνοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη μετά από έναν μήνα νοσηλείας