Κρήτη

Ηράκλειο: Οργή γιατρών για τα ανυπόστατα δημοσιεύματα περί θανάτων συναδέλφων τους από εμβόλιο

ΜΕΘ εντατική κορωνοϊός

Ο Ιατρικός σύλλογος Ηρακλείου δεν θα αφήσει αναπάντητα αυτά τα ανυπόστατα δημοσιεύματα που αποδίδουν το θάνατο δύο γιατρών στο Ηράκλειο στα εμβόλια δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ.Χάρης Βαβουρανάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανόλη Αργυράκη.

"Ο Ιατρικός σύλλογος επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια" επεσήμανε ο κ. Βαβουρανάκης χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστες τις πηγές που παρήγαγαν αυτές τις ψευδείς ειδήσεις.

"Έχουμε, είπε, επικοινωνήσει με τις οικογένειες και ενημερωθήκαμε τι ακριβώς έχει συμβεί", ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου αφού και οι δύο γιατροί του Ηρακλείου που άφησαν την τελευταία τους πνοή έπασχαν από σοβαρή ασθένεια.

Μάλιστα στην περίπτωση του Διονύση Κρέμη η ίδια η σύζυγός του δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι δεν είχε ποτέ εμβολιαστεί ενώ ο άλλος γιατρός είχε εμβολιαστεί από τον περασμένο Γενάρη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση στο Ράδιο Κρήτη του προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας κ.Γιάννη Κανακάκη με καταγωγή από το Ρέθυμνο που μετά την ανακοίνωση – διάψευση ότι αναφέρθηκε η εταιρία στο θάνατο των δύο γιατρών εξαιτίας του εμβολίου ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα χρησιμοποιεί ανορθόδοξες μεθόδους.

Ο κ. Κανακάκης κάλεσε τους πολίτες να τρέξουν αν εμβολιαστούν για να χτιστεί το τείχος ανοσίας και ότι όσοι νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

Να θυμίσουμε ότι τα δημοσιεύματα αυτά έχουν σταλεί και στον Εισαγγελέα Ηρακλείου μέσω του Δικηγορικού συλλόγου.

Διαβάστε επίσης:

Παυλάκης στο Ράδιο Κρήτη: Απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις ακροατών για τα εμβόλια

Κρήτη: Τουρίστες όπως το 2019, ίντερνετ παντού και μια άλλη εικόνα στην περιοχή "θαύμα"!

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER