Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Τουρίστες όπως το 2019, ίντερνετ παντού και μια άλλη εικόνα στην περιοχή "θαύμα"!

Οροπέδιο Λασιθίου

Όταν ένας μικρός τόπος καταφέρνει τόσα πολλά μόνο με ένα "θαύμα" μπορεί να εξηγηθεί, ή απλώς η θέληση να ζει κανείς με ποιότητα.

Αυτό έχει καταφέρει ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου ένας από τους πιο μικρούς δήμους της Κρήτης και της υπόλοιπης χώρας.

Και όμως η εικόνα που το χειμώνα υπάρχει με τα χιόνια, με την άγρια ομορφιά του τοπίου, το καλοκαίρι γεμίζει χρώματα και αρώματα αλλά και δημιουργεί προϋποθέσεις για καινοτομίες, συνδυάζοντας το παραδοσιακό με τις νέες τεχνολογίες.

Αυτή την εικόνα μετέφερε μέσω του Ράδιο Κρήτη ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης μιλώντας στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Τουρισμός όπως το 2019

Ο κ.Στεφανάκης αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο Οροπέδιο, για τον τουρισμό ότι φτάνει στα επίπεδα του 2019, με τους ξένους επισκέπτες να κατακλύζουν την περιοχή όχι μόνο για το σπήλαιο του Δία αλλά και για τις φυσικές ομορφιές, ενώ και τα αγροτικά προιόντα διακινούνται πλέον στα ξενοδοχεία της Χερσονήσου και αλλού.

Ίντερνετ παντού

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Δήμαρχο υπάρχει ίντερνετ παντού μέσω δωρεάν wifi σε όλους τους οικισμούς του Οροπεδίου και έτσι ξένοι και ντόπιοι μπορούν να το χρησιμοποιούν ακόμη και στα σπίτια τους.Ο δήμος εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση και στη συνέχεια επέκτεινε το δίκτυο με δικά του χρήματα.Ακόμη και στην είσοδο του Οροπεδίου κάποιος μπορεί να μπεί δωρεάν στο διαδίκτυο.

Ηλεκτροκίνηση και φορτιστές 

Παράλληλα υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα εκσυγχρονισμού ύψους 6 εκατ, ευρώ ενώ προβλέπεται και χρηματοδότηση 400.000 ευρώ ώστε να δημιουργηθούν 10 σημεία ηλεκτρικής φόρτισης ώστε να ενισχυθεί η ηλεκτροκίνηση και για τα νέα οχήματα του δήμου που θα κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα. Όσον αφορά το νερό το διυλιστήριο λύνει σοβαρά θέματα που υπήρχαν. 

"Βάζουμε τα καλά μας"

Επίσης ο δήμος προσέλαβε προσωπικό που έχει αναλάβει τον ευπρεπισμό όλης της οδικής διαδρομής των 24 χιλιομέτρων περιμετρικά του Οροπεδίου αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής με το σύνθημα "βάζουμε τα καλά μας" ,δράσεις που περιλαμβάνουν ένα διασυνδεδεμένο μονοπάτι τουρισμού,πρωτογενή τομέα και πολιτισμού.Μέσω αυτής της δράσης θα αναδειχτούν οι τοπικές συνταγές διατροφής,θα καταγραφούν και θα διανεμηθούν στα τοπικά καταστήματα.

Ο κ.Στεφανάκης αναφερόμενος στους εμβολιασμούς στο Οροπέδιο Λασιθίου είπε ότι προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς ενώ την Τετάρτη διενεργήθηκαν 80 rapid test που βγήκαν όλα αρνητικά.

Εάν μιλούμε λοιπόν για "θαύματα" σίγουρα ο Δίας έκανε το δικό του σε ένα ευλογημένο τόπο.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

Κρήτη: "Βροχή" τα λουκέτα σε επιχειρήσεις

Κρήτη

Ηράκλειο

Πλακιωτάκης - Ηράκλειο: Έργο "σταθμός" στον Δήμο Χερσονήσου

Δημος Χερσονησου

Αντίστροφη μέτρηση για το έργο της ανάπλασης του λιμένα Χερσονήσου, ένα έργο που η τοπική κοινωνία περίμενε περίπου 30 χρόνια, καθώς ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, σήμερα, επισκεπτόμενος την περιοχή, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του με ένα κονδύλι της τάξεως των 5 εκ ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Για “γενναία χρηματοδότηση” έκανε λόγο με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος- ανακοινώνοντας ουσιαστικά την είδηση- προσθέτοντας ότι η εν λόγω χρηματοδότηση επαρκεί για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου. 

Να σημειωθεί ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνολική μελέτη για την ανάπλαση, επέκταση του λιμένα Χερσονήσου καθώς και τη δημιουργία ήπιων λιμενικών έργων στη Νήσο Ντία. Όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, με την παρούσα χρηματοδότηση, εξασφαλίζεται η υλοποίηση του οραματικού έργου της ανάπλασης του Λιμένα, που θα αναμορφώσει άρδην το θαλάσσιο μέτωπο- το “πρόσωπο” του δήμου στη βόρεια πλευρά, για να ... ακολουθήσει η επέκταση καθώς και οι παρεμβάσεις στο νησάκι της Ντίας. 
 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός:
«Αυτό το έργο ήταν απαραίτητο για τον Δήμο Χερσονήσου. Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δίνοντας σάρκα και οστά στην αναπτυξιακή διάσταση, διότι δεν υπήρχε. Θεσμοθετήσαμε τον νόμο, την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, κυρίως όμως -και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία-, εξασφαλίσαμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για δύο συγκεκριμένα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, εξηγώντας ότι αυτά τα χρήματα εξασφαλίστηκαν για ακτοπλοϊκές συνδέσεις και λιμάνια. «Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με ποιοτικές συνδέσεις αλλά και με την αναβάθμιση των σύγχρονων και ασφαλών λιμενικών υποδομών» σημείωσε.

Το έργο που θα υλοποιηθεί στη Χερσόνησο ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής το χαρακτήρισε «έργο σταθμό», ενώ συμπλήρωσε ότι πέραν της σημερινής και αυριανής επίσκεψής του στην Ανατολική Κρήτη μέσα στον Οκτώβριο θα επισκεφθεί και τη Δυτική Κρήτη, όπου θα κάνει ανακοινώσεις για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, όπως διευκρίνισε.

«Έχουμε διασφαλίσει για το σύνολο της χώρας 175 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών στα νησιά μας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της νησιωτικότητας. Μην ξεχνάμε ότι στα νησιά μας κατοικεί το 15% του πληθυσμού της χώρας. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν οι νησιώτες στο τόπο τους, θέλουμε να αναπτυχθούν οι νησιωτικές επιχειρήσεις» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα εργαλεία που θεσμοθετήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Νέαρχος» αλλά και τη συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

«Ουσιαστικά ενισχύουμε τις νησιωτικές επιχειρήσεις με μικρό-εγγυήσεις, με μικροποσά, έτσι ώστε να μπορέσουνε να είναι βιώσιμες, να σταθούν στα πόδια τους και να παραμείνουν οι νησιώτες στον τόπο τους- διότι μην ξεχνάμε τα νησιά μας αποτελούν τους φύλακες της προάσπισης και προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας».

Ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά τις συνάντηση που είχε στον Δήμο Χερσονήσου, επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο της περιοχής όπου ξεναγήθηκε και στον Αρχαιολογικό χώρο του Καστρίου στον Λιμένα Χερσονήσου. Το απόγευμα θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου θα έχει συνάντηση με φορείς στο Επιμελητήριο, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα, το μεσημέρι το Μακρύ Γιαλό και το απόγευμα τη Σητεία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Νήσος Χρυσή: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης των επισκεπτών

Ηράκλειο: Λογιστής με... μαϊμού σφραγίδες

Νέος σεισμός στο Αρκαλοχώρι: Τι αναφέρει ο Άκης Τσελέντης

ESPA BANNER